Transilvanian Brunch – sambata 28 august la Boarta in judetul Sibiu

0

Bucate traditionale si dansuri renascentiste in mijlocul Transilvaniei
Cand ati fost ultima data intr-o livada de meri? Dar cand ati luat masa ultima data intr-o livada de meri? Banuim raspunsul, asa ca nu va mai chinuim cu intrebarile… Ultimul brunch de vacanta si de vara va fi anul acesta in livada familiei Opris din satul Boarta (comuna Seica Mare, judetul Sibiu, vezi harta atasata), incepand de la ora 11:00. Dupa cum v-ati obisnuit deja, toate specialitatile locale vor fi pe mese. Merele le veti culege insa singuri direct din pom.

Cu buzunarele pline de mere vom face apoi o mini-excursie pana in curtea Bisericii Reformate, unde, incepand cu ora 14:00, Ansamblul Passeggio din Cluj-Napoca a pregatit un program de dansuri din Transilvania renascentistă, cu muzica veche si costume de epoca, intitulat Ungaresca (aveti afisul atasat). Cu totii veti fi invitati la dans … daca va tin incheieturile.

Sezonul de evenimente 2010 se apropie de final, asa ca nu ratati ultimul cocktail cultural, din 4 septembrie, la Sasaus, si ultimul brunch, din 25 septembrie, la Agnita, despre care vom reveni cu informatii la momentul potrivit. Detalii referitoare la  intregul proiect si la artistii implicati gasiti pe http://brunch.dordeduca.ro/

Transilvanian Brunch a aparut la inceputul anului 2008, ca o initiativa a asociatiei GAL Microregiunea Hartibaciu de cunoastere reciproca si colaborare in Valea Hartibaciului, dar si ca un exercitiu de promovare a produselor locale (in special producatori ai BioCoop Sibiu). Totodata, a fost un bun motiv de intalnire multiculturala – “in afara orelor de program” – a celor care activeaza in turism, cultura, dezvoltare rurala si sociala, agricultura ecologica, renovare si restaurare, branse care intr-un fel sau altul se completeaza si se regasesc in numeroase initiative si proiecte actuale.

Brunch-urile sunt organizate de regula in ultima sambata a fiecarei luni intr-o locatie deosebita si se bucura, pe langa oferta culinara, de o tematica speciala. Incepand cu sezonul 2010, aceste evenimente s-au imbogatit cu cocktail-uri culturale care pun accent pe specificul local. Acest proiect este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE).


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează