Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transilvanian brunch @ Daia in judetul Mures

0

Asociațiile Monumentum și Mioritics, alături de comunitatea din Daia, județul Mureș, au plăcerea de a vă invita la primul Transilvanian Brunch din anul 2015.

Acesta va avea loc pe 25 aprilie (sâmbătă) începând cu ora 11 în satul Daia/MS (germ.: Denndorf, magh.: Szászdáya), în curtea casei parohiale evanghelice.

Agenda alternativa_Reky Travel

Începând cu ora 14:00, gazdele evenimentului vă vor invita și la o plimbare prin sat, în cadrul căreia vă vor prezenta proiectele desfășurate în zonă:

Satul Daia se află în județul Mureș iar accesul se poate face pe urmatoarele rute:
  • dinspre Sighișoara spre Agnita sunt 23 km, la biserica fortificată din Apold stânga
  • dinspre Agnita spre Sighișoara sunt 36 km, la biserica fortificată din Apold dreapta
Dacă sunteți interesați, vă rugăm să vă anunțați participarea până cel târziu în 23 aprilie 2015 (joi) seara. Înscrierea se poate face telefonic la 0722-396.755 sau prin e-mail la adresa info@reky-travel.de/ Cristian Cismaru. Menționăm faptul că lista de participanți va fi închisă la un numar de 150 de participanți. Taxa de participare este de 50 Lei pentru adulți iar copii beneficiază de intrare gratuită.Anul acesta mai sunt planificate urmatoarele evenimente:

  • 30. Mai: Brădeni (Henndorf) – Sibiu / Curtea casei parohială evanghelice
  • 27. Iunie: Pelișor (Magarei) – Sibiu / Curtea casei parohială evanghelice
  • 25. Iulie: Alma Vii (Almen) – Sibiu / Familia Ganea & Mihai Eminescu Trust
  • 29. August: Ilimbav (Eulenbach) – Sibiu  / Bioferma Eugen & Daniela
  • 26. Septembrie: Cornățel (Harbachsdorf) – Sibiu / Asociația Salvați Mocănița & Ferma Școală

Înscriere tură de biciclete (Sighișoara – Daia)

Pentru a marca deschiderea sezonului și inaugurarea traseelor de drumeție și bicicletă, WWF România împreună cu partenerii săi vă invită să veniți cu bicicleta la brunch. Plecarea se va face sâmbătă 25 aprilie 2015 la ora 9:00 din Sighișoara (stația de Pompieri de pe strada Mihai Viteazu nr. 68) pe un traseu foarte frumos de aprox. 19 km. Se pleacă din Sighișoara pe Valea Dracului, se admiră de sus satul Săpărtoc (un sat cu 3 biserici si 4 locuitori permanenți) apoi se ajunge pe cel mai înalt vârf al zonei, Dealul Birom 701 m, și se coboară în Daia. Întoarcerea se face prin satul Vulcan și prin vechiul cătun Angofa (aproximativ aceeași distanță). Doi ghizi vor însoți grupul pe ambele trasee. Participarea la acest tur este gratuită.
Pentru detalii suplimentare (inclusiv închiriere de biciclete) puteți suna la Peter Suciu 0721 254 195 sau Mihai Dragomir 0727 642 858.


Pentru mai multe detalii despre eveniment și acces puteți descărca invitațiasau accesa site-urile de mai jos:

Agenda culturala 2015: evenimente gastronomice si alternative in sudul Transilvaniei

Din primvără până în toamnă.

Împreuna cu Casa Cotaru (Hosman Durabil), asociația Mioritics și AJTS, Reky Travel organizează și promovează încă din anul 2008 evenimente de cultură gastronomică în zona rurală din regiunea Văii Hârtibaciului. Începand cu 2013 organizăm o serie nouă de evenimente cuprinse în agenda „My Transylvania” pentru care am extins zona la sudul Transilvaniei incluzând și Mărginimea Sibiului, Țara Făgărașului, zona Târnavelor și podișul Secașelor.

Evenimente în 2015:

Transilvanian Brunch:
25. Aprilie: Daia (Denndorf) – Mureș / Asociația Monumentum & Mioritics
30. Mai: Brădeni (Henndorf) – Sibiu / Curtea casei parohială evanghelice
27. Iunie: Pelișor (Magarei) – Sibiu / Curtea casei parohială evanghelice
25. Iulie: Alma Vii (Almen) – Sibiu / Familia Ganea & Mihai Eminescu Trust
29. August: Ilimbav (Eulenbach) – Sibiu  / Bioferma Daniela & Caravana cu povești
26. Septembrie: Cornățel (Harbachsdorf) – Sibiu / Asociația Salvați Mocănița & Ferma Școală

Flavours and Sounds of Transylvania: 
16. Mai – Rășinari / Brânzeturi din Mărginime
4. Iulie – Cincșor (Kleinschenk) / Căpșuni și rabarbăr
11. Iulie – Ilimbav (Eulenbach) / Degustare de carne de porc de mangalița
18. Iulie – Gușterița (Hammersdorf) / Plante medicinale din „Grădina preotesei”
8. August – Criț (Deutsch Kreuz) / Țara ovăzului
15. August – Sărata / Ziua Zmeurei
6. Septembrie – Șeica Mare (Großschelken) / Rachiuri fine din zona Târnavei Mari
10. Octombrie – Tărnavioara (Kleinprobstdorf) / AIOS
28. Noiembrie – Rod / Tăiatul porcului

Picnic în Cindrel:
2. Mai  – Rod / Rod Brunch – Drumeție
13. Iunie – Cisnădioara (Michelsberg) / Sărbătoarea cireșelor – Drumeție
20. Iunie – Cristian (Grossau) / Biserica fortificată – Tură biciclete
3. Octombrie – Rod /  Ziua recoltei: sfeclă și ceapă – Drumeție
26. Octombrie – Sibiel / Târgul de mere (Trai Verde – Căminul Cultural) – Tură biciclete

Electric Camping / Full Moon Picnic: 
4. Iulie  – Hosman (Holzmengen) / Moara Veche
31. Iulie- Marpod – Lac
29. August- Sebeșu de Sus – Casa Lisenchi

Cină în natură
13. Iunie – Cund (Reussdorf) / Transylvanian Gourmet Weekend
12. Septembrie – Cincșor (Kleinschenk) / Curtea casei parohială evanghelice

Participarea la evenimente publice se face în baza unei înscrieri confirmate pe e-mail sau telefonice (0722-396.755). Informatii suplimentare despre evenimente si locatii gasiti pe Facebook. Taxa de participare este de 50 Lei/persoană la Transilvanian Brunch, Picnic in Cindrel, Electric Camping și Flavours and Sound of Transylvania. La Cina in natura tarifele se trimit la cerere în funcție de eveniment și numărul de locuri libere.

AMT Evenimente 2015_0

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.