Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transilvania Train: Ospăț tradițional și o reprezentație artistică de excepție în Sibiu

0

Transilvania Train este singurul proiect turistic din România care îți propune un pachet turistic condimentat cu activități recreative și culturale, unicul tren privat de tip bistro care te poartă de-a lungul celor mai frumoase regiuni din Ardeal și care îți prilejuiește o incursiune memorabilă în cultura săsească autentică.

Trenul va porni în data de 31 august din gara Brașov și se va reîntoare în data 3 septembrie 2017, iar traseul include orașe cu o bogată încărcătură istorică. În această aventură, vei participa la work-shop-uri tradiționale de țiglărie sau de dulgherie, de arhitectură sau de fotografie, te vei desfăta cu soiuri alese de vin și cu preparate săsești pregătite ca la carte, vei face turul unor cetăți sau biserici fortificate și, desigur, sperăm că vei lega noi prietenii.

Dat fiind că nu mult mai e până când va avea loc îmbarcarea, ne-am gândit să-ți detaliem, măcar într-o măsură, activitățile Transilvania Train din Sibiu, unul dintre orașele pe care le vom vizita.

sibiu 1 sibiu 2

Înainte de a ajunge la Sibiu, pornim într-un tur cu trenul de trei ore prin peisajele Mărginimii Sibiului și vom afla povești din vremuri demult apuse, din primele zile când au ajuns sașii în puternicele fortificații din Cisnădie, Cisnădioara și Cristian. Apoi ne vom îndrepta către unul dintre cele mai frumoase muzee: Astra, inaugurat în 1905 din dorința ardelenilor de a își defini identitatea etnoculturală. În cadrul muzeului se organizează galerii de artă populară, ateliere de educație muzicală, piese de teatru, expoziții și, bineînțeles, mese copioase, la fel ca aceea unde ne vom bucura de atmosfera unică și ne vom ospăta cu bucate tradiționale.

În ziua următoare, trezindu-ne în unul dintre cele mai vechi orașe din țară, ne vom bucura de ingredientele unei zile perfecte. Vom lua micul dejun, iar apoi vom face o scurtă plimbare până în Piața Mică. Aici, ne așteaptă o reprezentație artistică de excepție care ne va umple inimile cu muzica viorilor și a violinelor. Cu alte cuvinte, arii din mari opere ale muzicii clasice vor răsuna în piață pentru a ne delecta simțurile. După aceste clipe care l-ar încânta și pe cel mai sever meloman, reveniți din reverie, ne vom îndrepta spre trenul care ne așteaptă să ne poarte mai departe în aventura noastră.

Așadar, nu mai sta pe gânduri și îmbarcă-te în Transilvania Train pentru a te bucura de o experiență unică în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.