Transilvania Train. Festin gastronomic și concert de orgă în Sebeș

0

Ziua 3 Transilvania Train. Festin gastronomic și concert de orgă în Sebeș.

Cum în august are loc îmbarcarea în Transilvania Train, primul tren turistic privat din România care te poartă, timp de 4 zile, în lungul și în latul Ardealului, trebuie să știi în ce constă această aventură și ce experiență ți-au pregătit agențiile de turism Globe 365 și Free Spirit Travel. Măcar într-o măsură.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Având munții încă sălbatici, peisaje superbe și o istorie bogată, ”villae rusticae” pe vremea romanilor și a dacilor, menționat pentru întâia oară într-un document oficial în 1224, prima urbe transilvăneană care, obținând dreptul de la Sigismund Bathory își înalță un zid de piatră de jur împrejurul său, într-un cuvânt ,Sebeșul este orașul în care vei debarca în cea de a treia zi a aventurii Transilvania Train.

Aici te așteaptă un act artistic de excepție: Biserica Evanghelică din Sebeș – cel mai impozant monument din oraș – o bazilică romanică veche de aprox. 800 de ani își va deschide porțile, iar corul și orga sa te vor încânta cu un concert rar de muzică clasică.

Revenit cu picioarele pe pământ te vei îndrepta spre o experiență gastronomică unică. Mai exact, împreună cu fata care gătește cu flori, Claudia Romana-Rista, împreună cu întreg grupul vei participa activ pentru pregătirea unor preparate tradiționale specifice zonei săsești. Cu siguranță, efortul și entuziasmul și implicarea vor crește pofta de mâncare și întreg workshop-ul se va transforma într-un prânz perfect pentru care toată lumea va fi mândră să fi contribuit.

După-amiaza pornim din nou la drum fiindcă în cea de-a treia zi vei călători cel mai mult și, implicit, te vei delecta cu poveștile din tren, despre vremurile în care cetățile Transilvaniei țineau piept turcilor.

Dacă ți-am stârnit interesul, accesează link-ul hwww.transilvania-train.com și află toate detaliile aventurii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.