Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transilvania, prin ochii a 400 de studenți străini ERASMUS

0

În perioada 26 – 29 Octombrie 2012, asociația Erasmus Student Network (ESN) România a organizat evenimentul “Halloween in Transylvania”. Cei 400 de participanți, studenți străini ERASMUS, studiază la Universitățile din București, Iaşi, Timişoara, Braşov, Alba-Iulia, Târgu-Mureş, Suceava, Sibiu, Oradea sau Cluj-Napoca.

În scopul cunoașterii culturii, istoriei și locurilor turistice din Transilvania, organizatorii au pregătit o serie de activități, precum cină tradițională românească, turul orașului Brașov, urcare pe Tâmpa, vizitarea cetății Rașnov, cât și a peșterii Valea Cetății.

Tematica evenimentului – Halloween – aduce în prim plan un cadru misterios și înspăimântător, ce îi încurajează pe studenți an de an, să pornească într-o vânătoare de comori chiar în interiorul Castelului Bran! Oaspeții au fost întâmpinați de către Ordinul Cavalerilor de Mediaș, cu o prezentare de arme, demonstrații de lupte medievale, costume și dansuri specifice. Nelipsitul Vlad Tepeș a condus alaiul către castel, unde participanții au degustat vinuri vechi și au încercat sa dezlege misterele acestui loc istoric.

Halloween in Transylvania 2012” face parte din seria de evenimente programate de către asociaţia Erasmus Student Network (ESN) România pentru acest an aniversar, când programul ERASMUS împlineşte 15 ani în România şi 25 de ani la nivel european. Tot anul acesta, ESN România a fost premiată la Gala Radio România Cultural, la secţiunea “Educaţie şi Învăţământ”, pentru coordonarea proiectului “Halloween in Transylvania”, ediţia 2011.

Multumim partenerilor evenimentului, Universitatea Transilvania din Brașov, Grupul Aro Palace Brașov, Castelul Bran, Ordinul Cavalerilor de Mediaș și Ansamblului Folcloric Românașul din Brașov.

 

 

 

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din cinci secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc și ESN Timişoara). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.