Transilvania, prin ochii a 400 de studenți străini ERASMUS

0

În perioada 26 – 29 Octombrie 2012, asociația Erasmus Student Network (ESN) România a organizat evenimentul “Halloween in Transylvania”. Cei 400 de participanți, studenți străini ERASMUS, studiază la Universitățile din București, Iaşi, Timişoara, Braşov, Alba-Iulia, Târgu-Mureş, Suceava, Sibiu, Oradea sau Cluj-Napoca.

În scopul cunoașterii culturii, istoriei și locurilor turistice din Transilvania, organizatorii au pregătit o serie de activități, precum cină tradițională românească, turul orașului Brașov, urcare pe Tâmpa, vizitarea cetății Rașnov, cât și a peșterii Valea Cetății.

Tematica evenimentului – Halloween – aduce în prim plan un cadru misterios și înspăimântător, ce îi încurajează pe studenți an de an, să pornească într-o vânătoare de comori chiar în interiorul Castelului Bran! Oaspeții au fost întâmpinați de către Ordinul Cavalerilor de Mediaș, cu o prezentare de arme, demonstrații de lupte medievale, costume și dansuri specifice. Nelipsitul Vlad Tepeș a condus alaiul către castel, unde participanții au degustat vinuri vechi și au încercat sa dezlege misterele acestui loc istoric.

Halloween in Transylvania 2012” face parte din seria de evenimente programate de către asociaţia Erasmus Student Network (ESN) România pentru acest an aniversar, când programul ERASMUS împlineşte 15 ani în România şi 25 de ani la nivel european. Tot anul acesta, ESN România a fost premiată la Gala Radio România Cultural, la secţiunea “Educaţie şi Învăţământ”, pentru coordonarea proiectului “Halloween in Transylvania”, ediţia 2011.

Multumim partenerilor evenimentului, Universitatea Transilvania din Brașov, Grupul Aro Palace Brașov, Castelul Bran, Ordinul Cavalerilor de Mediaș și Ansamblului Folcloric Românașul din Brașov.

 

 

 

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din cinci secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc și ESN Timişoara). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional. 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează