Transilvania IT Cluster a oferit angajaților din companiile românești primele cursuri cu certificare europeană în domeniile Inteligenței Artificiale și Big Data.

0

Transilvania Digitală Inovativă 4.0, proiect implementat de Aries Transilvania în parteneriat cu Transilvania IT Cluster derulează în această perioadă primele cursuri ICDL cu certificare europeană: Introducere în domeniul Inteligenței Artificiale și Introducere în domeniul Big Data.

Peste 40 de angajați din IMM-uri au acces gratuit la cursurile menționate cât și la certificarea europeană ICDL.

Cursurile se desfășoară online, iar fiecare are o durată de 20 de ore care include: 4 ore online sincron (cu trainerul), 5 ore online asincron (studiu materiale video online platforma ICDL), 7 ore studiu de caz individual (elaborare proiect), 3 ore online sincron – prezentare proiecte, iar 1 ora examen online sincron.

Obiectivul ambelor cursuri este acela de a forma abilități în domeniul Inteligenței Artificiale și Big Data. De asemenea cursul urmărește punerea în practică a acestora, ca urmare a cunoștințelor și deprinderilor dobândite.

Trainerul cursurilor este Ana-Maria Stancu, 𝐂𝐄𝐎 𝐚𝐥 𝐁𝐮𝐜𝐡𝐚𝐫𝐞𝐬𝐭 𝐑𝐨𝐛𝐨𝐭𝐬 – primul start-up din România dedicat roboților umanoizi și roboților de servicii. Aceasta este și fondatoarea 𝐑𝐨𝐛𝐨𝐇𝐮𝐛 – un centru de învățare în domeniul roboticii și programării. Iar alături de alte organizații din domeniu, a inițiat Coaliția pentru Educație Digitală în România.

„Cele două tipuri de cursuri oferite în cadrul acestui proiect sunt special gândite pentru angajați și combină ore sincron de exemple practice și explicații legate de Big Data și Inteligență Artificială cu studiul individual teoretic din cadrul platformei ICDL. În acest mod putem oferi angajaților atât o bază teoretică, certificată prin examenul ICDL, cât și exemple practice care au legătură cu activitatea lor sau care îi pot inspira în munca de zi cu zi”, a precizat Ana-Maria Stancu. 

Transilvania IT Cluster își reafirmă astfel angajamentul în promovarea educației digitale și formării profesionale în rândul angaților din companiile membre, contribuind la dezvoltarea unei forțe de muncă specializate și pregătite pentru provocările tehnologice ale viitorului.

Despre Transilvania IT Cluster

Transilvania IT Cluster adună sub aceeași umbrelă peste 180 de companii inovatoare, universități, instituții de cercetare, autorități locale și ONG-uri, cu scopul de a stimula colaborarea, inovarea și dezvoltarea sustenabilă a industriei IT în regiune și în întreaga țară.

Transilvania IT Cluster oferă o platformă de networking și schimb de cunoștințe, facilitând parteneriate strategice și promovând dezvoltarea competențelor și a afacerilor în domeniul IT.

www.transilvaniait.ro, www.transilvaniadih.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.