Transilvania Fest se intampla la Blaj in perioada 29-31 iulie 2011

0

Editia a saptea a festivalului itinerant de cultura şi mancare Transilvania Fest se va desfasura in judetul Alba. Dupa o cercetare de 4 luni, festivalul stabileste orasul Blaj ca locatie pentru 2011.

Transilvania Fest este un festival de cultura si mancare care promoveaza traditiile, cultura si punctele forte din zona omonima. In 2008 festivalul, pe atunci numit Turda Fest, devine itinerant, pentru a putea astfel sa promoveze Transilvania din diverse puncte ale acestei regiuni. Principiul de lucru este cel al rotatiei, in fiecare an fiind randul altei localitati transilvanene sa aiba parte de beneficiile unui asemenea proiect, derulat atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung.

„Dupa ce ultimele doua editii ale festivalului s-au desfasurat in judetele Cluj si Sibiu, am ales prin principiul rotatiei, dintre toate judetele Transilvaniei, judetul Alba. Dupa patru luni de cercetari, ne bucuram ca am gasit gazda editiei din 2011: municipiul Blaj, un oras ospitalier si ofertant din punct de vedere cultural şi logistic”. (Rares Craiut, director de festival)

Festivalul, ca eveniment derulat pe trei zile, se doreste a fi doar „varful aisbergului”: promovarea unor manifestari specifice si aducerea de turisti si cumparatori.

Pe langa acestea, Transilvania Fest lucreaza de-a lungul anului cu reprezentanti ai comunitatii, din sectoarele public, privat si non-profit. De asemenea organizeaza intalniri cu lideri din comunitate, lucreaza cu copiii si profesorii, identifica potentialii mestesugari si producatori din zona si demareaza procedurile de certificare a acestora. Parteneriatele cu comunitatile de afaceri din zona sunt cautate si incurajate, pentru a potenta responsabilizarea acestora fata de oamenii si locurile unde isi desfasoara activitatile economice.

O componenta definitorie a festivalului o constituie implicarea unor parteneri şi colaboratori care sa contribuie cu experti nationali si internationali pe diverse domenii cum ar fi turism cultural, gastronomie, marketing, ospitalitate sau educatie.

Festivalul Transilvania Fest are ca scop dezvoltarea, organizarea şi implementarea unui proiect care sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala şi turistica in regiunea Transilvaniei.

Transilvania Fest 2011 se va desfasura in perioada 29-31 iulie pe Campia Libertatii din Blaj (Hotararea nr. 408 adoptata in sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Blaj, din data de 22.12.2010).

Parteneri: Primaria Municipiului Blaj, Consiliul Local al Municipiului Blaj, Slow Food Cluj Transilvania

Urmariti-ne pe:

http://www.transilvaniafest.com
http://transilvaniafest.blogspot.com
Twitter: http://twitter.com/TransilvFest
Facebook: http://facebook.com/TransilvFest

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează