Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transilvania DIH a trecut de selecția națională a Centrelor de Inovare Digitală

0

TRANSILVANIA DIGITAL INNOVATION HUB – SUCCES LA SELECȚIA NAȚIONALĂ A CENTRELOR DE INOVARE DIGITALĂ

Transilvania Digital Innovation Hub, orchestrat de clusterul Transilvania IT, a trecut cu succes de selecția națională organizată de Autoritatea pentru Digitalizarea României. Astfel TDIH se află printre centrele de inovare digitală din România care vor avea posibilitatea anul viitor să devină membre ale Rețelei europene de centre de inovare digitală – Rețeaua EDIH.

Conform ADR, Noul Cadru Financiar Multianual 2021 – 2027, prin programul Europa Digitală, prevede un buget de 8,2 miliarde de euro care susține accelerarea relansării economice și tranziția către Uniunea Europeană digitalizată la cel mai înalt nivel, competitivă în economia globală și rezilientă din punct de vedere al securității cibernetice. Activitatea DIH-urilor reprezintă o modalitate concretă de facilitare a tranziției digitale, prin implementarea soluțiilor digitale avansate în activitatea companiilor și instituțiilor din sectorul public.

Obiectivul Transilvania Digital Innovation Hub este acela de a ajuta companiile și autoritățile publice, din regiunea nord-vest, membre ale ecosistemului să treacă prin procesul de digitalizare și să se alinieze instituțiilor și marilor companii europene. Partenerii Transilvania DIH sunt: Transilvania IT Cluster – orchestrator, AgroTransilvania Cluster, Transilvania Creative Industries Cluster, Romanian New Materials Clusters, Transylvania Furniture Cluster, Transylvania Energy Cluster, Primăria Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Bianca Muntean, coordonator Transilvania DIH: „Transilvania Digital Innovation Hub este proiectul nostru fanion pentru următorii ani și ne bucurăm că împreună cu partenerii noștri am reușit să trecem peste acest prim pas și anume selecția națională. Ne dorim și știm că merităm să fim în rețeaua EDIH, rețea care ne poate ajuta foarte mult pentru a accelera procesul de transformare digitală în regiune și în țară. Aceste centre de inovare vor fi pilonii programului Europa Digitală pentru următorii ani și suntem încrezători în forțele ecosistemului pe care l-am creat și ne bucurăm să avem alături de noi o comunitate atât de puternică. Este succesul nostru, al tuturor.”

Cu o istorie de trei ani, Transilvania Digital Innovation Hub este primul hub de digitalizare operațional din România, recunoscut în 2019 ca ”Fully Operational DIH” de către Comisia Europeană JRC. Tot anul trecut, Transilvania Digital Innovation Hub a fost finalist al competiției DIH Champions din Madrid, competiție care desemnează cele mai de succes DIH-uri din Europa.

Totodată, Transilvania Digital Innovation Hub a primit rolul de coordonare a platformei de comunicare pentru Digital Innovation Hub-urile din România, DIHNET.EU care reprezintă principala platforma de comunicare între Digital Innovation Hub-uri la nivel European.

De menționat este și RODIH, asociația reprezentativă a DIH-urilor românești, care acționează ca un catalizator pentru inovare, dar și platformă pentru agenda de politici comune în rândul DIH-urilor regionale din țară în relație cu organismele publice locale, regionale, naționale și europene.

Transilvania Digital Innovation Hub funcționează strategic pentru a cataliza potențialul și capacitățile de inovare regionale, din zona de nord-vest a țării. De asemenea, acționează ca un furnizor de competențe, know-how, programe de inovare, sprijin pentru start-up-uri și IMM-uri. Având viziunea de a crește competitivitatea printr-un mix inovator între tehnologii, abilități, abordare sistemică, modele operaționale, angajează părțile interesate regionale relevante și se adaptează în mod proactiv la tendințele europene și globale. Transilvania DIH stabilește cadrul pentru transformarea digitală în toate întreprinderile și sectorul public printr-o abordare intersectorială.

Despre Transilvania IT Cluster

Transilvania IT Cluster, lansat în 2013 de către ARIES Transilvania, include în prezent peste 125 membri – 30% startup-uri, 50% IMM-uri, 20% companii mari, 2 universități, 2 entități de administrație publică, cumulând o cifră de afaceri de peste 445 de milioane de euro și peste 8.200 de angajați. Transilvania IT Cluster deține Certificarea Gold Label.

www.transilvaniadih.ro

www.transilvaniait.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.