Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transilvania, descoperită de studenții Erasmus+

0

În perioada 27-30 octombrie 2016, Erasmus Student Network (ESN) România organizează în zona judeţului Brașov cea de-a cincea ediție a evenimentului național “Halloween in Transylvania”.

cover-halloween-in-transylvania-2016

În acest an sunt așteptați aproximativ 750 de studenţi, beneficiari ai programului Erasmus+, care vor participa la activitățile propuse, printre care se numără și sărbătorirea Halloween-ului pe domeniul castelului Bran. În prezent, aceștia studiază la universități din  10 orașe din România: Alba Iulia, Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara.

Pentru a face cunoscută cultura și istoria Transilvaniei, sunt cuprinse în programul evenimentului o serie de activități, precum vizitarea cetății Râșnov, a castelului Peleş și a oraşului Brașov. Cu toate acestea, momentul culminant este reprezentat de seara petrecută la castelul Bran, pe data de 28 octombrie, care se încheie cu petrecerea de Halloween desfășurată pe domeniile acestuia.

Studenții vor lua parte și la o activitate din cadrul proiectului SocialErasmus, care va avea ca temă incluziunea socială şi sărăcia în rândul copiilor și va consta în alcătuirea unui lanț uman în centrul oraşului Braşov. Activitatea face parte dintr-o serie de evenimente desfăşurate pe perioada lunii octombrie, în urma cărora au fost colectate produse utile pentru copii.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Love Plus, Aqua Carpatica, Responsible Party, Consiliul Local Braşov, Primăria Municipiului Braşov, Primăria Râşnov.

ERASMUS STUDENT NETWORK este cea mai mare organizație studențească cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din zece secțiuni locale (ESN Alba Iulia, ESN ASE Bucureşti, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Constanța, ESN Craiova, ESN Iași, ESN Sibiu, ESN UniBuc și ESN Timişoara) și o secțiune candidată (Secțiunea Candidată ESN Bacău). Printre obiectivele principale ale organizației se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.