Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transilvania a fost la Vakanz in Luxemburg/ Bisericile Fortificate la Salonul de Turism

0

În perioada 14 – 16 ianuarie 2011 a avut loc cel mai important eveniment în industria turismului din Luxemburg – Salonul de Turism Vakanz. În cadrul acestui eveniment, Asociaţia Mioritics împreună cu European Institute of Cultural Routes (EICR), au amenajat un stand dedicat Bisericilor Fortificate din Transilvania.

Salonul Vakanz este un eveniment foarte important pentru Marea Regiune (Saarland, Lorraine, Luxembourg, Rhineland-Palatinate şi o parte din Belgia) găzduind în fiecare an mai mult de 200 de expozanţi din toată lumea pe o suprafată de 15.000 mp. Standul dedicat Bisericilor Fortificate din Transilvania, singurul care a promovat România la acest

Salon, a prezentat vizitatorilor materiale de informare (realizate de Mioritics, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Primăria Sibiu, Ministerul Turismului) şi produse tradiţionale.

Cei 4 reprezentanţi ai Mioritics au discutat aproape fără întrerupere cu cei interesaţi să viziteze Transilvania şi au constat cu plăcere că exista un interes major pentru această destinaţie şi în special pentru oraşul Sibiu. Au fost stabilite contacte cu operatori de turism şi organizaţii de promovare iar Mioritics şi EICR au semnat un acord de cooperare în ceea ce priveste promovarea şi vânzarea directă a pachetelor turistice pentru Transilvania.

Un moment special a fost reprezentat de întâlnirea dintre directorul Mioritics şi Dna Françoise Hetto- Gaasch, Ministrul Turismului din Luxemburg, care a primit în dar un album cu fotografii ale bisericilor fortificate din Transilvania şi şi-a exprimat intenţia de a face o vizită la Sibiu în perioada următoare.

Tot în cadrul acestui Salon, Asociatia Mioritics a fost invitată să prezinte în Pavilionul Central expoziţia “Transilvania mea”, fotografii realizate în vara anului 2010 de copiii din 10 sate transilvănene (Moşna, Axente Sever, Saschiz, Cincu, Biertan, Cîrţa, Chirpăr, Hosman, Apold, Alţana), în cadrul proiectului „Itinerarul Cultural al Bisericilor Fortificate din Transilvania”. Expozitia a rămas în Luxemburg urmând să fie prezentată în perioada următoare la Strasbourg, Freiburg şi München.

PS: Multumim Mihai pentru informatie si felicitari Asociaţia Mioritics & European Institute of Cultural Routes pentru eveniment!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.