Transilvania a fost la Vakanz in Luxemburg/ Bisericile Fortificate la Salonul de Turism

0

În perioada 14 – 16 ianuarie 2011 a avut loc cel mai important eveniment în industria turismului din Luxemburg – Salonul de Turism Vakanz. În cadrul acestui eveniment, Asociaţia Mioritics împreună cu European Institute of Cultural Routes (EICR), au amenajat un stand dedicat Bisericilor Fortificate din Transilvania.

Salonul Vakanz este un eveniment foarte important pentru Marea Regiune (Saarland, Lorraine, Luxembourg, Rhineland-Palatinate şi o parte din Belgia) găzduind în fiecare an mai mult de 200 de expozanţi din toată lumea pe o suprafată de 15.000 mp. Standul dedicat Bisericilor Fortificate din Transilvania, singurul care a promovat România la acest

Salon, a prezentat vizitatorilor materiale de informare (realizate de Mioritics, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Primăria Sibiu, Ministerul Turismului) şi produse tradiţionale.

Cei 4 reprezentanţi ai Mioritics au discutat aproape fără întrerupere cu cei interesaţi să viziteze Transilvania şi au constat cu plăcere că exista un interes major pentru această destinaţie şi în special pentru oraşul Sibiu. Au fost stabilite contacte cu operatori de turism şi organizaţii de promovare iar Mioritics şi EICR au semnat un acord de cooperare în ceea ce priveste promovarea şi vânzarea directă a pachetelor turistice pentru Transilvania.

Un moment special a fost reprezentat de întâlnirea dintre directorul Mioritics şi Dna Françoise Hetto- Gaasch, Ministrul Turismului din Luxemburg, care a primit în dar un album cu fotografii ale bisericilor fortificate din Transilvania şi şi-a exprimat intenţia de a face o vizită la Sibiu în perioada următoare.

Tot în cadrul acestui Salon, Asociatia Mioritics a fost invitată să prezinte în Pavilionul Central expoziţia “Transilvania mea”, fotografii realizate în vara anului 2010 de copiii din 10 sate transilvănene (Moşna, Axente Sever, Saschiz, Cincu, Biertan, Cîrţa, Chirpăr, Hosman, Apold, Alţana), în cadrul proiectului „Itinerarul Cultural al Bisericilor Fortificate din Transilvania”. Expozitia a rămas în Luxemburg urmând să fie prezentată în perioada următoare la Strasbourg, Freiburg şi München.

PS: Multumim Mihai pentru informatie si felicitari Asociaţia Mioritics & European Institute of Cultural Routes pentru eveniment!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează