Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Toto și surorile lui, premiat la CANNES 2016 în proiecție la ASTRA FILM CINEMA

0

Toto și surorile lui care a obținut Prix France Culture Cinema 2016 la recent încheiata ediție a Festivalului de la Cannes va fi proiectat joi, 7 iulie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema – Piața Mică, nr. 11. ‘Un film dureros, dar necesar’ așa cum l-a numit publicația The Hollywood Reporter, Toto și surorile lui este povestea a 3 frați care trăiesc într-o suburbie din București și care-și croiesc propriul drum în viață sub amenințarea drogurilor și a sărăciei.

TOTO-SI-SURORILE-LUI

Totonel este un puști de 10 ani din Ferentari. Câtă vreme mama lui se află în pușcărie pentru trafic de droguri, Toto locuiește cu surorile lui mai mari, Andreea și Ana și cu un șir lung de unchi, vecini și con-sumatori de droguri din cartier. Singura lui supapă este un centru de sprijin unde face școala și descoperă dansul hip-hop.

Filmat într-un vérité necruțător, cu intervenții minime și montat într-o structură pe cât de fidelă realității pe atât de emoționantă, filmul acordă un acces fără precedent în realitatea crudă a vieții de zi cu zi în ghetoul din Ferentari. Regizorul Alexander Nanău (câștigător al unui premiu Emmy pentru filmul Lumea văzuta de Ion B.) are o relație de colaborare privilegiată cu Andreea, sora mijlocie a lui Totonel, care a filmat sub formă de video-jurnal câteva dintre scenele remarcabile ale filmului.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar accesul se face cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516.

Trailer:

Un eveniment organizat de Astra Film, Muzeul Astra și Consiliul Județean Sibiu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.