Tinerii din Gârcini, implicați activ în dezvoltarea cartierului

0

De la începutul anului 2016, Rețeaua CAN și Asociația pentru Parteneriat Comunitar au făcut primii pași pentru a aduce organizarea comunitară în Săcele, în rândul tinerilor din cartierul Gârcini, prin proiectul “Proactivi pentru Gârcini”. Organizarea comunitară este o modalitate prin care oamenii se unesc și acționează în interesul lor comun, în favoarea dezvoltării comunității lor.

g

În februarie 2016 au demarat atelierele de îmbunătățire a competențelor de leadership comunitar, care includ utilizarea de instrumente și metode nonformale precum Photovoice și Harta Comunității. Practic, atelierele ajută tinerii să identifice problemele care îi privesc în mod direct, să propună soluții la nivel local și să se implice activ în aplicarea lor. În plus, participanții sunt pregătiți să mobilizeze pe cei din jur, formând ulterior primul grup de inițiativă civică al cartierului Gârcini!

Prin această inițiativă ne propunem stimularea, încurajarea și responsabilizarea tinerilor de a se implica activ în dezvoltarea comunității, respectiv a cartierului lor. Dorim să contribuim la formarea unei generații proactive în care cetățenii devin din persoane asistate, persoane resursă, persoane care dau înapoi comunității, care caută soluții și acționează pentru nevoile lor și ale comunității din care fac parte.
Pe parcusul anului 2016, cei 14 tineri care s-au înscris în proiect, vor fi implicați în diverse activități, printre care: 11 ateliere de organizare comunitară, campanie de conștientizare a rolului cetățenilor în rezolvarea problemelor locale, expoziție photovoice în Săcele, întâlnire de diseminare cu tineri din cartierul Gârcini, participare la ședință de consiliul local, clipuri de promovare a bunelor practici.

Atelierele de organizare comunitară, precum și alte întâlniri din cadrul proiectului au loc la Centrul de Zi din Săcele, administrat de Fundația FAST în parteneriat cu Primăria Săcele.

Poți lua legătura cu echipa “Proactivi pentru Gârcini” la proactivi.garcini@yahoo.com sau poți participa la întâlnirile noastre. Află mai multe pe www.garcini.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.