Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Textilia – o nouă Structură de Economie Socială în judeţul Cluj

0

Asociația Textilia este o Structură de Economie Socială cu sediul de activitate în localitatea Sic din judetul Cluj, creată pentru a satisfice nevoile societății actuale în materie de produse textile brodate și prin oferte de locuri de muncă.

În prezent, localitatea Sic numără 2.900 de locuitori, însă tot mai mulți aleg să își părăsească căminul în căutarea unui loc de muncă. Aici intervine Textilia, care își propune să creeze noi oportunități de lucru și oferte de cursuri de calificare pentru cei patru angajați.

Geanta TEXTILIA

SES-ul își desfășoară activitatea cu persoane angajate din categoria grupurilor vulnerabile. Activitatea structurii își propune să genereze venituri prin confecționarea de obiecte textile atent meșteșugite atât cu motive tradiționalespecifice zonei de Câmpie Transilvană, cât și motive tradiționale adaptate decorațiunilor moderne. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conceptul de economie socială a luat naștere din necesitatea de a găsi soluții noi și inovatoare unor probleme sociale, economice sau de mediu. Este vizibil faptul că există numeroase comunități ale căror nevoi sunt insuficient acoperite de sectorul public sau privat. Utilizând principii ale afacerilor clasice și învățând din actele generoase ale organizațiilor caritabile, întreprinderile sociale rezolvă probleme sociale prin metode specifice afacerilor, precum producerea și vânzarea de produse sau servicii. Cu toate acestea, scopul final nu este acela de a obține profit, ci de a aduce lumea cu un pas mai aproape de bunăstare.

Detaliu geanta TEXTILIA

Managerul Asociației Balogh Tibor este de părere că structura de economie socială pe care o manageriază reprezintă o șansă pentru categoria de persoane vulnerabile provenite din mediul rural sau din zone izolate, care au nevoie de un loc de muncă. Este pentru echipa care lucrează în atelier un prilej, de promovare, păstrare și transmitere a motivelor tradiționale care se regăsesc pe covoare, feţe de masă, perne decorative, textile decorative .

Cu toate că centrul activității îl constituie realizarea produselor tradiționale , clienții au posibilitatea de a opta pentru modele stilizate care pot pătrunde în casele secolului nostru. Produsele create în atelierul Textilia pot fi achiziționate de la punctul propriu de vânzare din satul Sic, sau prin intermediul magazinului online. Obiectele de artizanat mai pot fi zărite și în cadrul taberelor etnografice sau în vitrinele magazilenor de artizanat din Cluj-Napoca.

Textilia crează prin produsele confecționate o simbioză între tradiție și nevoile actuale. Mai mult decât atât, reușește să facă acest lucru în timp ce oferă locuri de muncă și specializare persoanelor din grupuri vulnerabile.

Mai multe informații despre Asociația Textilia, produse și comenzi pot fii găsite accesând website-u organizației http://textilia.ro/despre-noi.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.