Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TenarisSilcotub donează Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău 10 aparate EKG

0
  • Spitalul Județean de Urgență Zalău dispune de 10 noi aparate mobile pentru investigaţii cardiologice de tip EKG care aduc pacienților un plus de siguranță și confort.
  • Donația este cea mai recentă contribuție a companiei la îmbunătățirea serviciilor medicale și de îngrijire în județul Sălaj, completând achiziţiile de aparatură, echipamente, servicii şi programele de instruire pentru cadrele medicale realizate de-a lungul anilor.

Zalău, 25 martie 2021

TenarisSilcotub continuă să sprijine comunitatea locală în lupta anti-COVID, donând Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău (SJUZ) 10 aparate mobile pentru investigaţii cardiologice de tip EKG, în valoare totală de circa 175.000 de lei.

Pentru majoritatea dintre noi, bătăile inimii sunt un lucru firesc, căruia nu îi acordăm mare atenţie. Pentru un pacient care urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale însă, electrocardiograma care arată impulsurile electrice ale inimii este esenţială, iar de acum încolo această importantă investigaţie medicală va fi realizabilă în secțiile Spitalului Judeţean și prin intermediul noilor aparate puse la dispoziţia de către TenarisSilcotub.

Unele secții ale SJUZ nu dispuneau de EKG-uri proprii secției, ceea ce obligau pacienţii internați să se deplaseze pentru investigaţiile necesare în ambulator sau alte secţii. Cu noile dotări, care completează aparatura existentă, modul de lucru este mult îmbunătățit: pacientul nu mai trebuie transportat pentru EKG, iar investigația se realizează la patul pacientului.

„Siguranţa şi confortul pacienţilor sunt două lucruri foarte importante pentru spitalul nostru. În contextul actual, în care se înregistrează o creştere a numărului de cazuri pozitive COVID-19, deplasarea pacienţilor în interiorul spitalului pentru anumite investigaţii presupune un risc. Astfel că cele 10 aparate EKG mobile donate de TenarisSilcotub vor ajuta pacienţii să beneficieze de examinarea EKG direct la pat, în salon, ceea ce va reduce riscul de contaminare şi va crește gradul de confort al pacienţilor”, susţine Ramona Marincaş, Consilier de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, până de curând Director de Îngrijiri la SJUZ.

Noile aparate EKG urmează să fie integrate într-o reţea care va permite înregistrarea digitală a investigaţiilor şi crearea unei arhive electronice, pentru un mai bun management al datelor pacienţilor. Digitalizarea acestor investigații este elementul central al acestui proiect, oferind un mare avantaj cadrelor medicale și pacienților: medicul specialist cardiolog poate interpreta, de la distanță, rezultatul investigației realizate în orice altă secție a spitalului.

Aparatele sunt mobile, uşor de folosit chiar la patul pacientului având o interfață touch screen prietenoasă şi au o memorie de stocare a 120 de investigaţii. Nu în ultimul rând, personalul din secţiilor cărora le-au fost alocate (ORL, Oftalmologie, Ginecologie, Urologie, Nefrologie, Pneumologie, Recuperare, Boli Infecţioase, Medicină Internă şi ATI) a beneficiat de instruire din partea furnizorului.

„Întreaga echipă TenarisSilcotub consideră că educația și sănătatea sunt domeniile de implicare continuă în comunitate. ‘Inima’ sistemului sanitar sunt oamenii care muncesc zi de zi să redea sănătatea pacienților lor. Înțelegem că într-o perioadă de criză este important să fim și mai aproape de ei și ne bucurăm că cele 10 aparate EKG le vor fi  un sprijin real în lupta cotidiană cu boala şi noul Coronavirus” afirmă Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub.

“În numele Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău adresez sincere mulţumiri companiei TenarisSilcotub pentru cele 10 aparate EKG donate spitalului nostru. Cu siguranţă aceste aparate vor aduce un plus de calitate serviciilor pe care le acordăm pacienţilor noştri. Vă mulţumim şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie”, transmite Managerul SJUZ, Rodica Albert.

Parte a angajamentului său pe termen lung față de comunitatea din care face parte, TenarisSilcotub a contribuit de-a lungul anilor la îmbunătățirea serviciilor medicale și de îngrijire finanțând achiziţii de aparatură, echipamente, servicii şi programe de instruire pentru cadrele medicale din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. În contextul sanitar actual, începând din martie 2020, sprijinul companiei a fost direcționat spre donații de dispozitive medicale și echipamente de protecție pentru cadrele medicale, la nivelul cerut de pandemia Covid-19.

Despre Tenaris

Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Listată la bursele de valori din New York, Mexico City și Milano, Tenaris operează o rețea integrată de unități de producție, centre de cercetare, centre de finisare și servicii, cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa. www.tenaris.com

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.600 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.