Telefonia mobilă pe înțelesul elevilor

0

Peste 200 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a au participat în perioada 18 ianuarie – 25 februarie 2013 la prezentarea „Evoluţia tehnologiei şi impactul acesteia asupra viitorului” realizată de Orange România şi Asociaţia Green Revolution în cadrul programului Orange 4G tour.

 

Elevii înscrişi în proiect au avut parte de un tur personalizat în vehiculul special amenajat. Obiectivul a fost de a le prezenta copiilor, pe înţelesul lor, atât felul în care a evoluat telefonia mobilă – de la apariţia conceptului de dispozitiv mobil, în 1910, şi până la implementarea tehnologiei 4G – cât şi cum pot utiliza într-un mod responsabil tehnologia de care dispun în prezent –  importanţa siguranţei în mediul online, modalităţile de reutilizare şi reciclare a dispozitivelor mobile uzate. În plus, elevii au avut posibilitatea să testeze internetul mobil 4G, diverse aplicații mobile pe telefoane și tablete, să afle cum funcționează codurile QR, să vadă expoziţia de telefoane mobile din generaţii diferite şi holograma formaţiei Moonlight Breakfast în concert.

Instituţiile de învaţămant preuniversitar partenere au fost : Liceul Teoretic « Simion Stolnicu » Comarnic, Colegiul « Ion Kalinderu » Buşteni, Liceul Teoretic « Mihail Săulescu » Predeal şi Liceul « George Moroianu » din Săcele.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează