Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Telefonia mobilă pe înțelesul elevilor

0

Peste 200 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a au participat în perioada 18 ianuarie – 25 februarie 2013 la prezentarea „Evoluţia tehnologiei şi impactul acesteia asupra viitorului” realizată de Orange România şi Asociaţia Green Revolution în cadrul programului Orange 4G tour.

 

Elevii înscrişi în proiect au avut parte de un tur personalizat în vehiculul special amenajat. Obiectivul a fost de a le prezenta copiilor, pe înţelesul lor, atât felul în care a evoluat telefonia mobilă – de la apariţia conceptului de dispozitiv mobil, în 1910, şi până la implementarea tehnologiei 4G – cât şi cum pot utiliza într-un mod responsabil tehnologia de care dispun în prezent –  importanţa siguranţei în mediul online, modalităţile de reutilizare şi reciclare a dispozitivelor mobile uzate. În plus, elevii au avut posibilitatea să testeze internetul mobil 4G, diverse aplicații mobile pe telefoane și tablete, să afle cum funcționează codurile QR, să vadă expoziţia de telefoane mobile din generaţii diferite şi holograma formaţiei Moonlight Breakfast în concert.

Instituţiile de învaţămant preuniversitar partenere au fost : Liceul Teoretic « Simion Stolnicu » Comarnic, Colegiul « Ion Kalinderu » Buşteni, Liceul Teoretic « Mihail Săulescu » Predeal şi Liceul « George Moroianu » din Săcele.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.