Târgul Slow Food “Roadele Pământului”® împlineşte 40 de ediţii în acest weekend

0

Targul Slow Food “Roadele Pamantului”® de la Brasov aniverseaza in acest final de saptamana 40 de editii, in care a reusit sa readuca in actualitatea cotidiana produsele alimentare romanesti autentice si neindustrializate. Intre 29 si 30 septembrie 2012 sunteti asteptati din nou sa va faceti proviziile de mancare sanatoasa, la targul din Piata Sfatului, organizat de Asociatia Roadele Pamantului, Conviviumul Slow Food Brasov si Primaria Municipiului Brasov. La eveniment participa cu produse alimentare 40 de mici producatori locali sau veniti din alte regiuni ale tarii, un numar dublu fata de editia de debut, din aprilie 2009.

Cum suntem in perioada proviziilor de toamna, la aceasta editie veti descoperi produse specifice anotimpului: zacusca cu ghebe, gemul de merisoare cu ardei iute (Suceava), sucul de rosii bio cu busuioc, pasta de gogosari cu ghimbir si ienibahar (Tecuci) sau salata de gogosari in sos de mustar (Vrancea).

Asa cum ati fost obisnuiti deja, oferta targului Slow Food “Roadele Pamantului”® abunda in produse romanesti. Producatorii participanti va asteapta cu specialitati din carne, branzeturi din lapte de vaca, oaie sau de capra, mezeluri traditionale din Tara Barsei si Harghita, paine pe vatra cu secara sau cartofi, turta dulce,  produse apicole, pastrav afumat, legume si fructe, vin, palinca, prajituri de casa sasesti ori maramuresene si multe altele. Va puteti face cumparaturile atat sambata, cat si duminica in intervalul orar 10.00-16.00.

Targul Slow Food Roadele Pamantului® de la Brasov  are loc in ultimul week-end al fiecarei luni, in Piata Sfatului. De-a lungul celor patru ani de existenta, Conviviumul Slow Food  si Asociatia „Roadele Pamantului”® au reusit sa identifice mici producatori de alimente carora le-au promovat produsele atat pe plan local, cat si in afara tarii, si pe care i-au sustinut sa continue producerea acestora in mod traditional si dupa retete autentice. De asemenea, la fiecare editie a targului, organizatorii au adus in atentia consumatorilor produse noi, care se incadreaza in conceptul promovat de miscarea Slow Food. In cei patru ani, evenimentul a reusit sa se impuna in randul targurilor cu acelasi specific din tara, prin respectarea standardelor de calitate si igiena impuse de organizatori, urmand deviza Slow Food: „Bun. Curat. Cinstit”.

In realizarea acestui proiect, organizatorii au beneficiat de sprijinul permanent al Primariei Municipiului Brasov, Consiliului Local Brasov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov si al Bisericii Evanghelice CA Brasov.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează