Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UPDATE: evenimentul se amână pentru 8 martie! Târgul “Martie cu MEŞTEŞUG” @ Târgu Mureș

0

UPDATE: evenimentul se amână pentru 8 martie!

Asociaţia pentru Inovare Socială, Primăria Livezeni, Şcoala Gimnazială “Benedek Elek” din Livezeni, Fundaţia Rhema si Unic Sport, parteneri ai proiectului ‘’Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni’’, alături de oameni frumoşi ai Mureşului si nu numai, au reuşit să aducă bucurie in inimile a 120 de copii din Livezeni, care aşteptau cu dorinţe suprimate de neajunsurile familiei, sa apară ca prin minune un brăduţ de Craciun sau poate un cadou cât de mic ar fi el. Iată, ca împreună se pot realiza lucruri frumoase! In Campania “The Shoebox Christmas”, care a avut drept scop colectarea de cadouri pentru copiii din această comunitate, s-au implicat atât persoane fizice, cat si organizaţii şi instituţii de învăţământ din Târgu Mureş şi Bucureşti.

Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, Gimnaziul de Stat “George Coşbuc”, Liceul Tehnologic “Aurel Persu”, Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, Asociaţia Garaboncias, Crucea Roşie, Asociaţia Divers, precum si numeroase persoane care au donat individual   diverse lucruşoare si dulciuri copiilor din Livezeni au constituit suportul acestei campanii, a carei rezultat a adus zambete in inimile atâtor copii.

O parte dintre cei menţionaţi mai sus au fost implicaţi şi în desfăşurarea evenimentului cultural “Craciun cu Povesti”, care a avut loc la Şcoala Gimnazială “Benedek Elek” din Livezeni.

Vă aşteptăm la Târgul “Martie cu MEŞTEŞUG” !

Începând cu luna februarie, copii, tineri si vârstnici şi-au dat mâna pentru a scutura de uitarea care s-a aşternut si a trezi din amorţeală, meşteşugul. Au participat cu interes si dăruire la cele 5 ateliere tematice, care au avut loc in Târgu Mures, respectiv în Livezeni şi acum îşi propun să arate întregului Mureş ce au zămislit împreună.

Aceste ateliere s-au desfăşurat in cadrul campaniei “Martie cu MEŞTEŞUG” şi converg spre târgul organizat la Biblioteca Judeţeană Mureş în data de 28 februarie, orele 10:00 -20:00.

Prin bunăvoinţa doamnei director Monica Avram acest târg se va desfăşura într-un decor sobru, dar prietenos, aproape de sufletul, dar şi de conştiinţa  fiecărui mereşean, într-un edificiu cu valoare culturala reală.

Cadrul va fi unul destul de restrâns, nu va avea caracter comercial ci dimpotrivă, cultural, educaţional, in scopul de a reînvia tradiţiile, de a încuraja relaţiile interumane, de a evidenţia existenta obiectivelor comune ale mureşeanului şi ale Platformei Vector-Mureş, dar cel mai important de a scoate la lumină măiestria, talentul si sensibilitatea unor oameni deosebiţi, asemeni celor care s-au implicat in calitate de voluntari în desfăşurarea acestor ateliere.

Amintim aici pe:

  • Domnul Rotar Alexandru- Maestru sticlar – tehnica prelucrării sticlei si a picturii pe sticlă;
  • Doamna Profesor Balizs Emoke – coordonator atelier de confecţionare a obiectelor de artizanat prin tehnica împletirii pănuşei de porumb;
  • Doamna Mihaela Grama – artist in decoraţiuni florale prin tehnica Oshibana.

Valorificarea exponatelor de către participanţi se va face prin primirea sub titlul de donaţii a unor sume de bani stabilite de persoanele interesate.

Tonica acestui tablou de inceput de primăvară,  pe care ni l-am propus să-l realizăm, va fi “pictată” de un grup de elevi de la Colegiul Agricol “Traian Savulescu”, care vor susţine un program artistic cu tema folclorica sub îndrumarea Domnului Profesor Daniel Raduly.

“Câte o unealtă pentru fiecare gospodărie”

În desfăşurare se află şi Campania “Cate o unealta pentru fiecare gospodarie”, care are drept scop colectare de ustensile si unelte necesare in orice locuinţă din mediul rural. Scopul acestei campanii este de a asigura familiilor din această comunitate un “început”. Am identificat oameni in Livezeni, care îşi doresc sa poată oferi familiei lor o gospodărie mai îngrijită şi o casă mai primitoare.

Fie, o unealtă de grădinărit, una necesară reparaţiilor uzuale dintr-o casă, sau una necesară desfăşurării unui meşteşug,  acestea pot fi considerate deosebit de utile pentru cei hotărâţi  să facă o schimbare in căminul lor.

Celor care doresc să se alăture acestui demers si nu numai,  le stam la dispozitie cu informatii suplimentare la adresa: contact@inovare-sociala.ro

De asemenea, vă invităm să urmăriţi obiectivele şi evenimentele proiectului nostru, ‘’Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni’’, pe site-ul https://vector-mures.ro .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.