Începând cu luna februarie, copii, tineri si vârstnici şi-au dat mâna pentru a scutura de uitarea care s-a aşternut si a trezi din amorţeală, meşteşugul. Au participat cu interes si dăruire la cele 5 ateliere tematice, care au avut loc in Târgu Mures, respectiv în Livezeni şi acum îşi propun să arate întregului Mureş ce au zămislit împreună.
Aceste ateliere s-au desfăşurat in cadrul campaniei “Martie cu MEŞTEŞUG” şi converg spre târgul organizat la Biblioteca Judeţeană Mureş în data de 8 martie, orele 10:00 -20:00.
Prin bunăvoinţa doamnei director Monica Avram acest târg se va desfăşura într-un decor sobru, dar prietenos, aproape de sufletul, dar şi de conştiinţa fiecărui mereşean, într-un edificiu cu valoare culturala reală.
Cadrul va fi unul destul de restrâns, nu va avea caracter comercial ci dimpotrivă, cultural, educaţional, in scopul de a reînvia tradiţiile, de a încuraja relaţiile interumane, de a evidenţia existenta obiectivelor comune ale mureşeanului şi ale Platformei Vector-Mureş, dar cel mai important de a scoate la lumină măiestria, talentul si sensibilitatea unor oameni deosebiţi, asemeni celor care s-au implicat in calitate de voluntari în desfăşurarea acestor ateliere. Amintim aici pe:
Ø Domnul Rotar Alexandru- Maestru sticlar – tehnica prelucrării sticlei si a picturii pe sticlă;
Ø Doamna Profesor Balizs Emoke – coordonator atelier de confecţionare a obiectelor de artizanat prin tehnica împletirii pănuşei de porumb;
Ø Doamna Mihaela Grama – artist in decoraţiuni florale prin tehnica Oshibana.
Ø Doamna Lengyel Ida – artist in confectionarea unor obiecte de decor cu ajutorul deseurilor de hartie;
Valorificarea exponatelor de către participanţi se va face prin primirea sub titlul de donaţii a unor sume de bani stabilite de persoanele interesate.
Tonica acestui tablou de inceput de primăvară, pe care ni l-am propus să-l realizăm, va fi “pictată” de un grup de elevi de la Colegiul Agricol “Traian Savulescu”, care vor susţine un program artistic cu tema folclorica sub îndrumarea Domnului Profesor Daniel Raduly.
Cei interesati pot urmari urmăriţi obiectivele şi actiunile proiectului nostru, pe site-ul https://vector-mures.ro si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/inovaresociala/ .
Acest eveniment se înscrie în programul “Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei şi a marginalizării în Livezeni”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Un comentariu
Pingback: Raport de activitate bianual - VECTOR Mureș