Târgul de Cariere ajunge în Cluj la ediția cu numărul 100

0

După o caravană începută în martie și care a trecut prin Sibiu, Chișinău, Brașov, Tîrgu Mureș și Iași, Târgul de Cariere încheie sezonul recrutărilor de primăvară la Cluj, cu două evenimente, unul dedicat IT-ului și unul destinat tuturor domeniilor în care se fac angajări în această perioadă.

Imagini TdC 2014

Evenimentele, care vor avea loc în Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în 12-13 mai (cel general) și 14-15 mai (cel destinat IT-ului), oferă în total circa 1100 de oportunități de carieră. „E o primăvară bună pentru clujeni din punct de vedere al oportunităților profesionale. Sunt 35 de angajatori înregistrați la Târgul de Cariere Global și alți 30 la cel de IT, așa că oferta de joburi și internship-uri e foarte variată. Pe lângă șansa de a discuta direct cu angajatorii, Târgul de Cariere oferă clujenilor și posibilitatea de a accesa gratuit servicii profesionale de feedback pe CV și de consiliere în carieră. De asemenea, găzduim la Târgul de Cariere o serie de workshop-uri specializate, o competiție de programare contra-cronometru „Speed Coding Challenge” și o conferință pentru tinerii IT-iști. Promovăm și o multitudine de oportunități în domeniul educației și al voluntariatului, în instituții private și de stat din România și din străinătate”, aflăm de la Louisa Olar, managerul seriei de evenimente marca Târgul de Cariere.

La cele două evenimente din Cluj sunt așteptați să participe circa 7.500 de candidați de toate vârstele și specializările, târgurile fiind deschise și celor cu experiență de muncă și celor aflați la început de drum. Târgurile vor avea loc în 12-13, respectiv 14-15 mai, accesul fiind gratuit, iar programul de vizitare zilnic fiind de la 10 la 16.

Pe www.targuldecariere.ro se găsește lista actualizată a companiilor confirmate. Participanților consacrați de la TdC Cluj, între care companiile Steelcase, Accenture, Accesa, Bombardier, Bosch, E.ON România, EXL Service, Garmin, Genpact, Endava, Fujikura, Idea Studios, ISDC, Office Depot, Siemens, Sykes, Terapia sau  Thomsons li se alătură mai multe companii aflate în premieră la Târgul de Cariere, precum Intacct Development sau Ve Interactive, dar și companii din afara Clujului: Unicredit Business Integrated Services din București, Continental Automotive Systems din Sibiu, Univeral Alloy Corporation din Baia Mare, Nexia Consulting din Oradea, Flextronics din Timișoara, Leoni din Bistrița, Kastamonu din Reghin sau eVision Industry Software din Haga, Olanda.

Ce angajări se fac la Cluj în această primăvară

„Se anunță o primăvară plină la Cluj, din punct de vedere al oportunităților de carieră pentru tinerii profesioniști. Ca de obicei, la Târgul de Cariere vom avea o ofertă consistentă de joburi și internship-uri în IT și inginerie, dar în acest sezon observăm un interes special și pentru vorbitorii de limbi străine, cu sau fără experiență de muncă. Edițiile de primăvară ale TdC Cluj vor fi printre cele mai mari de până acum, atât din punct de vedere al numărului angajatorilor prezenți la standuri, cât și din cel al calității generale a evenimentelor”, declară Louisa Olar, manager al Târgului de Cariere.

Marii angajatori prezenți la TdC sunt, fără excepție, în căutarea tinerilor interesați de dezvoltare în carieră. „În acest moment căutăm aproximativ 20 de colegi noi. Pentru prima jumătate a anului pregătim o serie de evenimente atractive destinate studenților și masteranzilor, cum ar fi un program de internship la care pot participa până la 30 de studenți, cărora le oferim posibilitatea de training și de angajare ulterioară, și deja tradiționalul program de Summer Jobs”, declară Lavinia Florea, HR Business Partner al Office Depot, în timp ce „Siemens îi așteaptă la TdC pe toti IT-iștii pasionați, în căutare de proiecte enterprise destinate unor domenii complexe, dar și pe cei dornici să înceapă o carieră de suport tehnic”, după cum aflăm de la Răzvan Opriș, Manager local al Siemens Cluj-Napoca.

Accenture, una dintre companiile care participă la Târgul de Cariere încă din 2006, de la prima ediție a evenimentului, vine cu o ofertă de internship atrăgătoare pentru tinerii specialiși IT: „La Accenture te așteaptă o experiența de internship de neuitat, unde vei avea șansa să lucrezi alături de robotul Baxter și experți în cele mai noi tehnologii” (Fülöp Emese, Field HR Associate Manager).

Oferte pentru IT-iști are și compania msg systems România: „posturi și programe de internship în domeniile: dezvoltare SAP-ABAP, linia de business Automotive și Asigurări, dezvoltare software în mediul JAVA, testare automatizată şi dezvoltare de soft pentru piaţa financiar-bancară şi auto, servicii de SAP-support”, după cum declară Ștefania Deac, HR Specialist în cadrul companiei.

ISDC România, o altă companie de tradiție la TdC, declară, prin Adina Dragoș, HR Manager că oferă „un număr mare de oportunități de carieră, atât din zona pur tehnică, cât și din zona de testare: Senior & Medior .NET Engineers, Web Developers, Configuration Engineer, Test Automation Engineer. Candidații pe care îi căutăm trebuie să aibă un excelent background tehnic, orientare către detalii și calitate, bune abilități de a lucra într-o echipă, precum și cunostinte avansate de limba engleză.”

„Oferim cel puțin 80 de joburi în domeniul IT, pentru toate nivelele de senioritate: C#, PHP sau Front End developers, Web Designeri, QA Engineers, Technical Support. De asemenea, vara aceasta vom avea și o ofertă de stagii de practică care se adresează în principal studenților și absolvenților de studii cu profil tehnic”, aflăm de la Adriana Frătean, Managerul Ve Interactive, companie aflată în premieră la Târgul de Cariere. O premieră este și prezența la TdC a companiei Intacct Development, care, conform declarațiilor managerului Marian Crișan, așteaptă să întâlnească la TdC „candidați vorbitori de limbă engleză, indiferent de nivelul lor de experiență”.

Peste 7.500 de clujeni sunt așteptați la cele două evenimente

Pentru această primăvară Târgul de Cariere și-a propus să depășească ținta de 1.100 de oportunități de carieră oferite la TdC. „La TdC așteptăm cel puțin 7.500 de clujeni, cărora le-am pregătit o campanie complexă de informare, derulată cu ajutorul partenerilor noștri și printr-o multitudine de canale: presă scrisă, radio, TV, online, outdoor, promovare în campus, în spațiile publice și comerciale”, spun organizatorii.

„Companiile cu care lucrăm ne spun an de an că mulți dintre candidați vin nepregătiți la eveniment și având așteptări nerealiste în privința carierei lor. De aceea, ținând cont de raportul de 1.500 de joburi la 7.500 de candidați pe care ne propunem să-l avem la TdC – și care e mult mai bun pentru candidați decât cel de pe piața clasică a forței de muncă, ne-am propus, prin această campanie de informare în privința oportunităților de pe piață și a modalităților de a te pregăti pentru carieră, să venim  în sprijinul celor care se pregătesc pentru întâlnirea cu angajatorii”, declară managerul TdC.

Primăvara 2015 – piața muncii în cifre

Cele peste 150 de companii distincte care recrutează la Târgul de Cariere în această primăvară oferă circa 7700 de joburi sau internship-uri. Ariile de recrutare cele mai active sunt, ca și în anii anteriori, IT-ul, limbile străine, ingineria și economicele.

„IT-ul, sfera ingineriei și limbile străine însumează între 50% și 60% din oferta de joburi prezentată în această primăvară la Târgul de Cariere. Există deci circa 3500 de joburi și pentru tinerii din alte domenii”, dau asigurări organizatorii, care anunță o ofertă de joburi consistentă în finanțe, în industria farmaceutică, în marketing și publicitate, în vânzări și comerț și în domeniul consultanței. De asemenea, sunt prezente la TdC numeroase companii cu oferte pentru muncă necalificată în țară și în străinătate.

Arabesque, Cora, Evalueserve, GI Group, Kuka Systems, Lugera, McDonald’s, Sandoz, Terapia, Veo Worlwide Services și Vinci Energies sunt și ele printre companiile participante în această primăvară la Târgul de Cariere.

„Salutăm prezența la TdC a eJobs.ro, cel mai important site de recrutare din România, a firmelor de resurse umane din orașele mari ale țării și a filialelor județene ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.  Prin specificul activătății lor, aceste companii și organizații își reprezintă la TdC proprii clienți pentru care recrutează, așa încât numărul și diversitatea joburilor care pot fi găsite la TdC sunt cu adevărat impresionante”, declară Louisa Olar.

Târgul de Cariere – la ediția cu numărul 100

Fondat la Cluj în 2006, Târgul de Cariere este azi cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova.

„Am organizat până în prezent ediții ale Târgului de Cariere în 18 mari centre universitare și de afaceri din România și Republica Moldova, ajungând să menținem ritmul de circa 15 evenimente în fiecare an. Lucrăm cu circa 300 de companii mari, 94% dintre clienții noștri din 2014 declarând că recomandă Târgul de Cariere ca soluție de employer branding și recrutare rapidă. Măsurătorile noastre de anul trecut ne-au arătat că angajatorii care au luat parte la TdC au strâns, în medie, între 20 și 700 de CV-uri la eveniment și între 10 și 500 de CV-uri online. Aceste rezultate diferă, bineînțeles, în funcție de industriile în care activează fiecare companie, în funcție de volumul și de calitatea ofertei de joburi a fiecărui angajator și, nu în ultimul rând, de modul în care fiecare companie interacționează, în cadrul Târgului de Cariere, cu candidații prezenți la eveniment. Suntem siguri că vom avea o primăvară reușită la Cluj, unde revenim cu bucurie de fiecare dată”, încheie Louisa Olar.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.