Târg Slow Food şi festival folcloric în acest weekend în Piaţa Sfatului

0

 

Un nou târg Slow Food „Roadele Pământului are loc în acest sfârşit de săptămână (28-29 mai) în Piaţa Sfatului din Braşov. Noutăţile ediţiei curente, cea de-a XXV-a, sunt brânzeturile de capră produse de familia Traian Marius Oncioiu din Râşnov.

Standurile târgului din Piaţa Sfatului vor abunda în produse româneşti de carmangerie, brânzeturi proaspete şi maturate, pâine pe vatră, turtă dulce, vin, ulei presat la rece, prăjituri de casă, păstrăv afumat, produse apicole şi multe altele.

La târg  participă de fiecare dată şi reprezentanţi ai unor mici producători din străinătate. Astfel, oferta acestei luni cuprinde în afara produselor autohtone, marţipan din Ungaria, dulciuri siciliene din pastă de migdale, mezeluri, brânzeturi şi aperitive din Italia – ţara în care a luat naştere mişcarea Slow Food. Piaţa este deschisă atât sâmbătă, cât şi duminică, în intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire dacă vremea o va permite.

 

Duminică aveţi un motiv în plus să vizitaţi Piaţa Sfatului, pentru că de la orele 14.00 începe Festivalul National Studenţesc Folcloric “Flori de Mai”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia „Roadele Pământului”® din Braşov şi reuneşte ansamblurile Caselor de Cultură Studenţesti din ţară. Alături de aceştia vor urca pe scenă Angela Rusu, Ansamblul de dansuri Eftimos, al Comunităţii Elene din Braşov, şi Orchestra Ţara Bârsei.

 

Târgul Slow Food „Roadele Pământului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov şi al Asociaţiei Roadele Pământului®, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brasov, al Consiliului Local Braşov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Judeţului Brasov şi al Bisericii Evanghelice CA Braşov. Următoarea ediţie este programată între 25-26 iunie 2011.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează