Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Târg Slow Food şi festival folcloric în acest weekend în Piaţa Sfatului

0

 

Un nou târg Slow Food „Roadele Pământului are loc în acest sfârşit de săptămână (28-29 mai) în Piaţa Sfatului din Braşov. Noutăţile ediţiei curente, cea de-a XXV-a, sunt brânzeturile de capră produse de familia Traian Marius Oncioiu din Râşnov.

Standurile târgului din Piaţa Sfatului vor abunda în produse româneşti de carmangerie, brânzeturi proaspete şi maturate, pâine pe vatră, turtă dulce, vin, ulei presat la rece, prăjituri de casă, păstrăv afumat, produse apicole şi multe altele.

La târg  participă de fiecare dată şi reprezentanţi ai unor mici producători din străinătate. Astfel, oferta acestei luni cuprinde în afara produselor autohtone, marţipan din Ungaria, dulciuri siciliene din pastă de migdale, mezeluri, brânzeturi şi aperitive din Italia – ţara în care a luat naştere mişcarea Slow Food. Piaţa este deschisă atât sâmbătă, cât şi duminică, în intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire dacă vremea o va permite.

 

Duminică aveţi un motiv în plus să vizitaţi Piaţa Sfatului, pentru că de la orele 14.00 începe Festivalul National Studenţesc Folcloric “Flori de Mai”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia „Roadele Pământului”® din Braşov şi reuneşte ansamblurile Caselor de Cultură Studenţesti din ţară. Alături de aceştia vor urca pe scenă Angela Rusu, Ansamblul de dansuri Eftimos, al Comunităţii Elene din Braşov, şi Orchestra Ţara Bârsei.

 

Târgul Slow Food „Roadele Pământului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov şi al Asociaţiei Roadele Pământului®, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brasov, al Consiliului Local Braşov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Judeţului Brasov şi al Bisericii Evanghelice CA Braşov. Următoarea ediţie este programată între 25-26 iunie 2011.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.