Targ Slow Food la Brasov de Pasti in Joia si Vinerea Mare

0

In Joia si Vinerea Mare, in Piata Sfatului din Brasov are loc Targul Slow Food Roadele Pamantului®, organizat special pentru perioada sarbatorilor pascale. La targul deschis intre 12 si 13 aprilie veti gasi cele mai bune produse traditionale cu care sa va umpleti mesele in Noaptea Invierii: drob de miel sau din carne de porc, pasca si cozonaci, prajituri de casa, figurine din turta dulce cu coloranti naturali, paine pe vatra si branzeturi. Puteti completa meniul de sarbatoare cu vinuri ecologice autohtone dela Mihalt, palinca de Zalau sau de Bihor.

In afara produselor traditionale de sezon, oferta celor 40 de mici producatori participanti la targ include si produse de post, fructe, miere, gemuri naturale, ulei presat la rece,  pastrav afumat si multe altele. Intre noutatile editiei se numara  prajiturelele sasesti – Kleingeback si checul Guglhupf , pregatite de Familia Mistreanu din Valea Hartibaciului, precum si merisoarele zdrobite dela Suceava, care pot insoti cu succes friptura de Pasti.

Aceasta editie speciala a Targului Slow Food Roadele Pamantului®  va gazdui un atelier de incondeiat oua, dupa modele din zona Schei, tara Barsei si Sacele. Tinerilor artisti dela Minisatul SfantulAndrei li se vor alatura si copiii dela Gradinita9 din Brasov, cu propriul lor atelier de decoratiuni pentru Pasti.

Piata este deschisa in intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, daca vremea o va permite.

Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează