Targ Slow Food la Brasov de Pasti in Joia si Vinerea Mare

0

In Joia si Vinerea Mare, in Piata Sfatului din Brasov are loc Targul Slow Food Roadele Pamantului®, organizat special pentru perioada sarbatorilor pascale. La targul deschis intre 12 si 13 aprilie veti gasi cele mai bune produse traditionale cu care sa va umpleti mesele in Noaptea Invierii: drob de miel sau din carne de porc, pasca si cozonaci, prajituri de casa, figurine din turta dulce cu coloranti naturali, paine pe vatra si branzeturi. Puteti completa meniul de sarbatoare cu vinuri ecologice autohtone dela Mihalt, palinca de Zalau sau de Bihor.

In afara produselor traditionale de sezon, oferta celor 40 de mici producatori participanti la targ include si produse de post, fructe, miere, gemuri naturale, ulei presat la rece,  pastrav afumat si multe altele. Intre noutatile editiei se numara  prajiturelele sasesti – Kleingeback si checul Guglhupf , pregatite de Familia Mistreanu din Valea Hartibaciului, precum si merisoarele zdrobite dela Suceava, care pot insoti cu succes friptura de Pasti.

Aceasta editie speciala a Targului Slow Food Roadele Pamantului®  va gazdui un atelier de incondeiat oua, dupa modele din zona Schei, tara Barsei si Sacele. Tinerilor artisti dela Minisatul SfantulAndrei li se vor alatura si copiii dela Gradinita9 din Brasov, cu propriul lor atelier de decoratiuni pentru Pasti.

Piata este deschisa in intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, daca vremea o va permite.

Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează