Targ de Craciun Slow Food in Piata Sfatului / Brasov 18-23 decembrie 2010

0

Din 18 şi până pe 23 decembrie, vă puteţi face cumpărăturile pentru masa de sărbători chiar din centrul Braşovului, de la Târgul de Crăciun „Roadele Pământului”.

În Piaţa Sfatului veţi găsi toate ingredientele pentru un meniu sărbătoresc : pâine de vatră, afumături, şorici, peşte afumat, murături, brânză sau turtă dulce. Ca să umpleţi paharele invitaţilor voştri, aveţi de ales între vinurile ecologice de Târnave şi cele trei tipuri de schnapps de la Râşnov: de zmeură, cireşe sau pere Williams.

Gospodinele care n-au timp să gătească, pot opta pentru sarmale, cozonaci şi prăjituri de casă, cumpărate de la târg. În afară de schnapps, realizat după vechi reţete săseşti, noutăţile acestei ediţii sunt pâinea integrală cu cartofi şi coaptă în cuptor cu lemne, de la Tuşnad şi uleiul din seminţe de dovleac, produs la Turda. Pe lângă produsele tradiţionale de sezon, la târg mai găsiţi marţipan unguresc, siropuri şi gemuri naturale, plante medicinale, miere, suc de mere şi multe altele. Dacă poposiţi la cele două standuri ale organizatorilor, veţi avea ocazia să serviţi mâncăruri gătite şi să vă încălziţi cu vin şi cu ţuică fierte. Bunătăţile acestei ediţii sunt aduse în Piaţa Sfatului, de către 35 de producători din toată ţara.

Vom intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă, alături de grupul de colindători ai Societăţii Junilor din Scheii Braşovului, care vor cânta colinde transilvănene şi specifice Scheiului, îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Piaţa este deschisă între orele 11:00-20:00, cu excepţia ultimei zile, când va începe de la orele 09.00 şi se încheia la orele 14.00. Târgul de Crăciun “Roadele Pământului” este organizat de Convivium-ul Slow Food Braşov şi Asociaţia “Roadele Pământului”, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Braşov şi se află la cea de-a doua ediţie.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează