Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabloul perfect de nunta

0

“Cea mai importantă zi”, “cel mai așteptat moment”, “cea mai frumoasă zi din viață” toate aceste superlative indică de cele mai multe ori ziua nunții, din persfectiva Ei. În cazul Lui, adjectivele nu sunt duse atât de la extrem, însă la fel de entuziaste și cu la fel, dacă nu chiar mai mult stres. Soacre, socri, frați, mătuși, verișori, prieteni, colegi, obligații, o mare de oameni la care se adaugă un arsenal de detalii: rochie, costum, accesorii, flori, funde, huse, decoruri prețioase, pe tonuri de culoare, compoziții tematice, o uniune de stiluri care vrea să împace gusturile Ei cu preferințele Lui. O zi atât de importantă nu poate rămâne doar o simplă amintire!

Fotografia de nuntă a trecut de la statutul de simplu serviciu la cel de “Must have” un “musai” bătut un cuie, cumpătat, dar hotărât. În urmă cu ceva ani, bugetul fotografiei de nuntă  era trecut în partea inferioară a cheltuielilor legate de organizarea evenimentului. Astăzi este printre primele “To Do”-uri mari de pe listă, iar contractarea unui fotograf, sau mai bine zis a unei echipe de fotografi, este esențială. Bugetele au evoluat și ele, cum era normal, iar costurile unui albumului de nuntă mult visat ajunge la cifre importante. Fotografii de nuntă, cei care și-au clădit notorietate pe acest segment, sunt booked chiar și cu 2-3 sezoane în avans, la fel ca restaurantele de clasă.

Ca fotograf de nuntă, să fii printre cei mai “vânați” este cu siguranță cea mai importantă certificare de care te poți bucura. Însă drumul până la “glorie” nu este unul facil.

Când vine vorba de tablouri perfecte de nuntă, la Cluj ne mândrim cu Imagia; americanii nu se lasă mai prejos și plusează cu David Becksted.

Festivalul Photo Romania te învață cum să devii un profesionist al fotografiilor de nuntă prin 3 workshop-uri și o conferință dedicate, în cadrul Academiei.

24 mai

 

9:00-18:30 Style Development: exploring the direction and patterns of your imagery (David Becksted)
23 mai de la 18:00 Fotografia de nuntă profesională – Promovarea către clientele potrivită (Imagia)
22 mai de la 18:00 Power Syle! Develop a dynamic composition and a compelling style (David Becksted)
23 mai 9:00-21:00 Frame design: a shoot with Beckstead workshop (David Becksted)

Departe de percepția generală, fotografia profesională de nuntă nu se rezumă la imagini frumoase. În timp ce a reuși în acest domeniu presupune cunoștințe tehnice solide și o abordare artistică cât mai creativă, există încă multe ingrediente care compun rețeta pentru a trece de la statutul de amator care face acest lucru ocazional la cel de profesionist. Despre pasul care face trecerea dintre cele două perspective, despre cum te promovezi pentru genul de clienți pe care ți-l dorești, cum faci ca fotografiile să-ți devină sursa principal de venit și, mai ales, cum reziști pe o piață în care competiția e din ce în ce mai acerbă poți afla la atelierul Imagia.

Găsirea stilului propriu, dezvoltarea acestuia și construcția efectivă a fotografiei de nuntă reprezintă temele abordate de David Beckstead în cadrul celor 3 ateliere pe care le va susține la Cluj –  “Power style”, “Style development” și “Frame design”. Fotograful anului 2002 (WPJA) și Top 10 Mondial fotografi de nuntă, David Beckstead este unul dintre invitații cu greutate ai Festivalului Photo Romania. Cu un portofoliu vast și fotografii de nuntă din toate colțurile lumii (Brazilia, Italia, Scoția, Irlanda, Marea Britanie, Bahamas, Caraibe, Mexic, Vietnam, Slovenia, Norvegia și chiar România), David Beckstead va susține în cadrul Academiei Photo Romania 3 workshop-uri dedicate acestui gen fotografic Participanții la aceste workshop-uri vor primi feedback live la lucrările pe care le vor realiza pe durata atelierelor și vor putea “fura” meserie, solicitând explicații despre tehnica folosită în oricare dintre fotografiile din portofoliul artistului.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.