Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabără de dezvoltare personală organizată de YouthBank Făgăraș în Anul Centenarului

0

60 de tineri din Făgăraș vor participa între 3-6 septembrie 2018, la Seliștat, la o Tabără de dezvoltare personală organizată de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în cadrul programului ”Tineretul făgărășean în Anul Centenarului”, cofinanțat de Consiliul Local Făgăraș și Primăria Municipiului Făgăraș. Primii 60 de tineri înscriși pe site-ul http://youthbank.fundatiactf.ro/ vor lua parte, timp de 3 zile, la ateliere de jurnalism, dezvoltare personală, comunicare, implicare în comunitate, sport și antreprenoriat social, sub ghidajul a 5 traineri cu experiență, selectați de către echipa Fundației Comunitare Țara Făgărașului, în funcție de profilul profesional și expertiza acestora. Scopul acestui proiect este creșterea gradului de informare și sensibilizare asupra vieții comunității și dezvoltarea unei atitudini civice a tinerilor din Făgăraș.

Tinerii liceeni reprezintă o generație aparte, care se identifică prin accesul crescut la informație și posibilități ridicate de implicare în dezvoltarea comunității de care aparțin. Prin organzarea acestei tabere, YouthBank Făgăraș își propune crearea unui climat favorabil atât antreprenoriatului, cât și dezvoltării personale. Fundația Comunitară Țara Făgărașului oferă liceenilor posibilitatea de a-și manifesta ideile, dar și de a le pune în practică, direct proporțional cu nevoile identificate la nivelul Făgărașului.

În anul Centenarului Marii Uniri, YouthBank Făgăraș propune această tabără de dezvoltare personală, ca urmare a necesității implicării tinerilor în activități sociale, economice și sportive. La baza conceptului YouthBank stă faptul că tinerii sunt cei care vor modela viitorul, oferindu-le un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte.

Anual în România, în medie, 15 tineri din fiecare oraș în care este implementat programul YouthBank cu vârste între 15 și 20 de ani, cunoscuți ca “cei mai tineri bancheri din România”, constituie, promovează și administrează transparent un fond special destinat finanțării și implementării proiectelor de către liceenii. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de filantropie, inițiativă civică și responsabilitate. Programul a fost lansat în 2006 în Cluj-Napoca, fiind implementat de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) prin Programul de dezvoltare al Fundației Comunitare Cluj, iar în 2013 a luat naștere YouthBank Făgăraș.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, care identifică, promovează și finanțează inițiative și proiecte ale comunității făgărășene, contribuind astfel la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate și distribuite transparent prin intermediul burselor sau a granturilor. În același timp, FCTF pune la dispoziția companiilor care doresc să se implice în comunitate, servicii de consultanță pentru identificarea domeniilor pe care acestea le pot susține și a mecanismelor prin care pot contribui la dezvoltarea comunității. De la înființarea FCTF, în iunie 2013 și până acum, au fost oferiți 874.643 de lei, prin finanțări nerambursabile, pentru 324 de proiecte și 185 de burse. Fundația Comunitară Țara Făgărașului face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Pentru mai multe detalii:

www.youthbank.fundatiactf.ro

https://www.facebook.com/YouthBank.Fagaras/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.