Studenţii strǎini ERASMUS vor forma cel mai mare lanţ umanitar din Cluj-Napoca!

0

În perioada 28 – 31 Martie 2013 in Cluj-Napoca va avea loc cea de-a doua ediţie “Friends without Borders”, eveniment organizat de către secţiunea Erasmus Student Network (ESN) Cluj-Napoca. Timp de patru zile, oraşul va găzdui 150 de studenți străini veniți în România prin intermediul programului ERASMUS

Evenimentul va debuta cu un teambuilding realizat de către un trainer specializat în comunicare inter-culturalǎ, pentru a le oferi studenților ocazia de a interacţiona înca de la sosirea în Cluj. Programul va continua cu vânătoarea de comori menitǎ sǎ îi ghideze pe participanţi cǎtre cele mai frumoase obiective turistice ale oraṣului Cluj-Napoca. Ca ṣi în ediţia precedentǎ, cel mai mare Lanţ Umanitar va avea loc în Piața Avram Iancu! Tinerii prezenţi vor transmite un mesaj referitor la barierele de limbă, etnie, culoare sau rasă, bariere ce pot fi combătute prin prietenie, solidaritate şi unitate între ţări.

Surpriza acestei ediţii este intens pregatitǎ de cǎtre voluntarii ESN Cluj-Napoca, care au planificat o excursie la Salina Turda, obiectiv turistic inedit pentru majoritatea studenţilor străini. Alte activitǎţi la care participanţii vor lua parte sunt cinele interculturale şi Flashmobul din Piața Unirii.

erasmus

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din ṣase secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc, ESN Timişoara și Secțiunea Candidată ESN Sibiu). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează