Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenţii strǎini ERASMUS vor forma cel mai mare lanţ umanitar din Cluj-Napoca!

0

În perioada 28 – 31 Martie 2013 in Cluj-Napoca va avea loc cea de-a doua ediţie “Friends without Borders”, eveniment organizat de către secţiunea Erasmus Student Network (ESN) Cluj-Napoca. Timp de patru zile, oraşul va găzdui 150 de studenți străini veniți în România prin intermediul programului ERASMUS

Evenimentul va debuta cu un teambuilding realizat de către un trainer specializat în comunicare inter-culturalǎ, pentru a le oferi studenților ocazia de a interacţiona înca de la sosirea în Cluj. Programul va continua cu vânătoarea de comori menitǎ sǎ îi ghideze pe participanţi cǎtre cele mai frumoase obiective turistice ale oraṣului Cluj-Napoca. Ca ṣi în ediţia precedentǎ, cel mai mare Lanţ Umanitar va avea loc în Piața Avram Iancu! Tinerii prezenţi vor transmite un mesaj referitor la barierele de limbă, etnie, culoare sau rasă, bariere ce pot fi combătute prin prietenie, solidaritate şi unitate între ţări.

Surpriza acestei ediţii este intens pregatitǎ de cǎtre voluntarii ESN Cluj-Napoca, care au planificat o excursie la Salina Turda, obiectiv turistic inedit pentru majoritatea studenţilor străini. Alte activitǎţi la care participanţii vor lua parte sunt cinele interculturale şi Flashmobul din Piața Unirii.

erasmus

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din ṣase secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc, ESN Timişoara și Secțiunea Candidată ESN Sibiu). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.