Studenții din Cluj, încurajați de Parlamentul European să-și spună părerea pe tema apărării drepturilor omului în lume

0

 Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, dezbaterea „Premiul Saharov al Parlamentului European și apărarea drepturilor omului”. Evenimentul va avea loc pe data de 6 decembrie, între orele 10:30 și 14:00, în sala Jean Monnet din cadrul Facultății de Studii Europene (Str. Emmanuel de Martonne nr. 1, et. 1).

În cadrul dezbaterii vor lua cuvântul Lect. Univ. Dr. Liviu Ţirău, prodecan al Facultății de Studii Europene în Cadrul Universității Babeș-Bolyai, Diana-Olivia Hatneanu, director executiv al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – comitetul Helsinki, Cristian Ivanes, redactor Radio Cluj și Adrian Popa, Preşedintele Asociaţiei Profesioniştilor din Presă Cluj.

Această dezbatere se adresează în primul rând studenților, dar și profesorilor, presei și altor reprezentanți ai societății civile interesați de drepturile omului, libertatea de gândire și libertatea presei. Biroul Parlamentului European în România organizează această dezbatere pentru a arăta în primul rând studenților că Parlamentul European nu se ocupă numai de legislație europeană și de adoptarea bugetului Uniunii Europene, dar și de apărarea drepturilor omului în lume și promovarea valorilor democrației, arătând că a fi parte a Uniunii Europene și a fi cetățean european înseamnă a lua atitudine față de orice formă de discriminare, fanatism și opresiune, în orice loc din lume.

Premiul Saharov pentru libertatea de gândire este acordat anual de către Parlamentul European. Creat în 1988, premiul recompensează personalitățile sau organizațiile pentru eforturile acestora în vederea apărării drepturilor omului şi a libertăților fundamentale.

Biroul de Informare al Parlamentului European în România informează cetățenii români cu privire la deciziile legislative și politice ale Parlamentului European, rolul de co-decident al Parlamentului European în procesul decizional european. Evenimentele organizate de Biroul de Informare al Parlamentului European oferă o platformă de comunicare pentru Membrii Parlamentului European și cetățenii români, presă, mediul academic și organizațiile non-guvernamentale.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează