Structurile de economie socială – un mediu umanizat al afacerilor

0

Economia socială a luat naștere din necesitatea de a găsi soluții eficiente unor probleme sociale, economice sau de mediu. Utilizând principii ale afacerilor clasice și învățând din actele generoase ale organizațiilor caritabile, întreprinderile sociale găsesc soluții prin producerea și vânzarea de produse sau servicii. Cu toate acestea, scopul final nu este acela de a obține profit, ci de a aduce lumea cu un pas mai aproape de bunăstare.

Infographic economie sociala
Afacerea este sustenabilă din punct de vedere financiar și generează venituri pe care le refolosește apoi în următoarele activități. Angajații unei astfel de întreprinderi fac parte din categorii vulnerabile pe piața muncii. Aceștia se implică în mod direct în sistemul economic și devin jucători cu drepturi depline într-o economie bazată pe principiile pieței libere.
Prin colaborarea cu o întreprindere socială se realizează o conexiune cu producătorii locali și cu promotorii unui stil de viață și de lucru bazat pe responsabilitate comunitară. Afacerile sociale sunt un mediu deschis, care promovează umanizarea domeniului rigid al afacerilor.

Sunt bineveniți oamenii inteligenți, care doresc să își pună în practică experiențele profesionale și mai ales personale în practică. O calitate indispensabilă constă în abilitățile de relaționare, puterea exemplului și empatia.
Cei care doresc să afle mai multe despre o astfel de afacere socială sunt invitați să participe la evenimentul organizat de Asociația pentru Marketingul Produselor Locale – AMPLU în data de 4 decembrie 2015, începând cu ora 16:00, la sediul asociației din comuna Apahida, localitatea Dezmir, județul Cluj, în incinta Agro Transilvania.
Oricine poate contribui la misiunea afacerilor sociale; primul pas este informarea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează