Strângem fonduri pentru InJoy Cluj: “Obiecte de necumpărat” pentru orașul tău!

0

 Fundația Comunitară Cluj (FCC) lansează cea de-a doua ediție a campaniei de strângere de fonduri dedicată Fondului InJoy Cluj, derulată sub titlul “Obiecte de necumpărat”. Astfel, vom colecta obiecte “cu poveste” din comunitate, pe care le vom licita online pe www.injoycluj.ro (platforma va fi activă odată cu lansarea campaniei). Prin Fondul InJoy Cluj, FCC încurajează noi forme de exprimare, mișcare, creație și relaxare în spațiile publice ale orașului, susținând proiecte în domeniile: artă și cultură în comunitate, stil de viață sănătos, hobby-uri și cartiere prietenoase. 

În cadrul campaniei  “Obiecte de necumpărat” îi invităm pe clujenii care au un talent special, deţin diverse piese de colecție sau pot furniza în mod excepțional anumite produse ori servicii, să le ofere pentru a fi licitate, sumele mobilizate prin acest mecanism fiind direcționate spre Fondul InJoy Cluj.

“Ce poate fi <de necumpărat>? Poate fi un zbor cu parapanta, o zi în care te oferi să gătești pentru un grup de prieteni, o colecție de reviste la pe care te gândeai să le trimiți la reciclat, dar care pot fi o adevărată ‘comoară’ pentru altcineva, un produs de serie-limitată pe care un producător local ni-l poate oferi, o carte din colecția personală, la care cineva este dispus să renunțe pentru Cluj”, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.

Dincolo de publicul larg, FCC va aborda în cadrul acestei campanii și persoanele publice – autorități, oameni de afaceri sau artiști clujeni – pe care îi invităm să ni se alăture oferind, la rândul lor, asemenea obiecte “cu poveste”.  Într-o primă etapă, campania de colectare se derulează pe pagina Facebook a FCC, până vineri, 30 noiembrie 2012. Obiectele vor fi donate, ofertanții completând un formular online, în care vor menționa prețul de pornire pe care îl recomandă pentru licitație, aceasta urmând să se deruleze între 10 şi 21 decembrie 2012.

În cadrul ediției precedente a campaniei “Obiecte de necumpărat”, derulate în primăvara lui 2011, am colectat asemenea obiecte de la clujeni – persoane fizice și companii – pe care le-am licitat ulterior în cadrul unei eveniment public. Suma atrasă prin acest mecanism s-a ridicat la 11.000 de lei, din care au fost susținute patru proiecte. Două dintre acestea au fost ale Asociației Dreams for Life – Pași mici spre vise mari (activități non-formale dezvoltate în jurul hobby-urilor tinerilor) și Clubul de Tineret “Proactiv” (activități dedicate dezvoltării psiho-emoționale a tinerilor, de exemplu prin antrenamente de capoeira). Tot prin Fondul InJoy Cluj a fost susținută o inițiativă a Fundației Educație pentru Libertate Tabăra de artă pentru copii (activități creative dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani), respectiv proiectul Cartea Bătrânilor, al Asociației Grupa Mică (reprezentație de a spectacolului cu același nume, oferită unui grup de 100 de vârstnici).

InJoy Cluj sau Despre Cluj cu bucurie

Am zburat deasupra Clujului și am văzut un oraș viu, vibrant de evenimente culturale,  admirat de ochii turiștilor. Am coborât apoi pe străzile orașului, străbătute toamna în grabă de cafele aburinde și zâmbete purtate de oameni frumoși. Ne-au trecut prin față studenți grăbiți, copii cu zeci de întrebări pe chip, agățați de mâna bunicilor, biciclete care se îndreaptă conștiincioase spre birou, oameni care și-au lăsat în urmă preț de câteva ore cartierele – spre care ne-am îndreptat și noi și pe care le-am descoperit prietenoase și calde. E un Cluj de care avem grijă prin Fondul InJoy Cluj.

Fundația Comunitară Cluj

Punem în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare de peste 750.000 de lei, pentru proiecte și burse.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează