Strângem fonduri pentru InJoy Cluj: “Obiecte de necumpărat” pentru orașul tău!

0

 Fundația Comunitară Cluj (FCC) lansează cea de-a doua ediție a campaniei de strângere de fonduri dedicată Fondului InJoy Cluj, derulată sub titlul “Obiecte de necumpărat”. Astfel, vom colecta obiecte “cu poveste” din comunitate, pe care le vom licita online pe www.injoycluj.ro (platforma va fi activă odată cu lansarea campaniei). Prin Fondul InJoy Cluj, FCC încurajează noi forme de exprimare, mișcare, creație și relaxare în spațiile publice ale orașului, susținând proiecte în domeniile: artă și cultură în comunitate, stil de viață sănătos, hobby-uri și cartiere prietenoase. 

În cadrul campaniei  “Obiecte de necumpărat” îi invităm pe clujenii care au un talent special, deţin diverse piese de colecție sau pot furniza în mod excepțional anumite produse ori servicii, să le ofere pentru a fi licitate, sumele mobilizate prin acest mecanism fiind direcționate spre Fondul InJoy Cluj.

“Ce poate fi <de necumpărat>? Poate fi un zbor cu parapanta, o zi în care te oferi să gătești pentru un grup de prieteni, o colecție de reviste la pe care te gândeai să le trimiți la reciclat, dar care pot fi o adevărată ‘comoară’ pentru altcineva, un produs de serie-limitată pe care un producător local ni-l poate oferi, o carte din colecția personală, la care cineva este dispus să renunțe pentru Cluj”, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.

Dincolo de publicul larg, FCC va aborda în cadrul acestei campanii și persoanele publice – autorități, oameni de afaceri sau artiști clujeni – pe care îi invităm să ni se alăture oferind, la rândul lor, asemenea obiecte “cu poveste”.  Într-o primă etapă, campania de colectare se derulează pe pagina Facebook a FCC, până vineri, 30 noiembrie 2012. Obiectele vor fi donate, ofertanții completând un formular online, în care vor menționa prețul de pornire pe care îl recomandă pentru licitație, aceasta urmând să se deruleze între 10 şi 21 decembrie 2012.

În cadrul ediției precedente a campaniei “Obiecte de necumpărat”, derulate în primăvara lui 2011, am colectat asemenea obiecte de la clujeni – persoane fizice și companii – pe care le-am licitat ulterior în cadrul unei eveniment public. Suma atrasă prin acest mecanism s-a ridicat la 11.000 de lei, din care au fost susținute patru proiecte. Două dintre acestea au fost ale Asociației Dreams for Life – Pași mici spre vise mari (activități non-formale dezvoltate în jurul hobby-urilor tinerilor) și Clubul de Tineret “Proactiv” (activități dedicate dezvoltării psiho-emoționale a tinerilor, de exemplu prin antrenamente de capoeira). Tot prin Fondul InJoy Cluj a fost susținută o inițiativă a Fundației Educație pentru Libertate Tabăra de artă pentru copii (activități creative dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani), respectiv proiectul Cartea Bătrânilor, al Asociației Grupa Mică (reprezentație de a spectacolului cu același nume, oferită unui grup de 100 de vârstnici).

InJoy Cluj sau Despre Cluj cu bucurie

Am zburat deasupra Clujului și am văzut un oraș viu, vibrant de evenimente culturale,  admirat de ochii turiștilor. Am coborât apoi pe străzile orașului, străbătute toamna în grabă de cafele aburinde și zâmbete purtate de oameni frumoși. Ne-au trecut prin față studenți grăbiți, copii cu zeci de întrebări pe chip, agățați de mâna bunicilor, biciclete care se îndreaptă conștiincioase spre birou, oameni care și-au lăsat în urmă preț de câteva ore cartierele – spre care ne-am îndreptat și noi și pe care le-am descoperit prietenoase și calde. E un Cluj de care avem grijă prin Fondul InJoy Cluj.

Fundația Comunitară Cluj

Punem în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare de peste 750.000 de lei, pentru proiecte și burse.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.