STII CE MANANCI? Atelier de educare a gustului pentru copii

0

Asociatia „Roadele Pamantului” si Conviviumul Slow Food Brasov va invita sa va alaturati initiativelor noastre, organizate cu scopul de a raspandi cunostinte despre alimentatie si producerea hranei in mod sanatos, in randul copiilor

Brasov, 19 ianuarie 2011:

Asociatia „Roadele Pamantului” si Conviviumul Slow Food Brasov continua programele de educare a gustului adresate copiilor si initiate in 2010.

Primul atelier din acest an are loc vinerea aceasta, 21 ianuarie 2011, de la orele 11.00 si consta in  vizita unui grup de elevi de gimnaziu de la Scoala nr. 15,  la fabrica familei Babet – mici producatori locali de preparate traditionale din carne.

Aici copiii vor urmari etapele procesului de productie a preparatelor din carne. Membrii familei Babet  sunt participanti activi in cadrul Targului „Roadele Pamantului”, eveniment organizat lunar in Piata Sfatului.  

Prin atelierul „STII CE MANANCI?” , din cadrul proiectului de EDUCARE A GUSTULUI, organizatorii isi propun sa le arate copiilor (prescolari si scolari) cum se produc alimentele proaspete si sanatoase, prin vizitarea fermelor si fabricilor detinute de micii producatori locali. In acest fel, elevi primesc informatii direct de la producatori si participa efectiv la procesul de fabricare a hranei – scopul atelierului fiind constientizarea importantei consumului de alimente fabricate in cantitati mici, proaspete si fara adaosuri de aditivi alimentari, respectul pentru mediu, folosirea constienta a resurselor naturale si protejarea retetelor traditionale.

De asemenea, copiii participanti la atelier vor degusta diverse sortimente de preparate din carne, pentru a identifica diferente de gust, textura si culoare intre produsele fabricate traditional de micii producatori si cele produse la scara industriala.

Va asteptam sa descoperim impreuna hrana sanatoasa!


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează