Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

STII CE MANANCI? Atelier de educare a gustului pentru copii

0

Asociatia „Roadele Pamantului” si Conviviumul Slow Food Brasov va invita sa va alaturati initiativelor noastre, organizate cu scopul de a raspandi cunostinte despre alimentatie si producerea hranei in mod sanatos, in randul copiilor

Brasov, 19 ianuarie 2011:

Asociatia „Roadele Pamantului” si Conviviumul Slow Food Brasov continua programele de educare a gustului adresate copiilor si initiate in 2010.

Primul atelier din acest an are loc vinerea aceasta, 21 ianuarie 2011, de la orele 11.00 si consta in  vizita unui grup de elevi de gimnaziu de la Scoala nr. 15,  la fabrica familei Babet – mici producatori locali de preparate traditionale din carne.

Aici copiii vor urmari etapele procesului de productie a preparatelor din carne. Membrii familei Babet  sunt participanti activi in cadrul Targului „Roadele Pamantului”, eveniment organizat lunar in Piata Sfatului.  

Prin atelierul „STII CE MANANCI?” , din cadrul proiectului de EDUCARE A GUSTULUI, organizatorii isi propun sa le arate copiilor (prescolari si scolari) cum se produc alimentele proaspete si sanatoase, prin vizitarea fermelor si fabricilor detinute de micii producatori locali. In acest fel, elevi primesc informatii direct de la producatori si participa efectiv la procesul de fabricare a hranei – scopul atelierului fiind constientizarea importantei consumului de alimente fabricate in cantitati mici, proaspete si fara adaosuri de aditivi alimentari, respectul pentru mediu, folosirea constienta a resurselor naturale si protejarea retetelor traditionale.

De asemenea, copiii participanti la atelier vor degusta diverse sortimente de preparate din carne, pentru a identifica diferente de gust, textura si culoare intre produsele fabricate traditional de micii producatori si cele produse la scara industriala.

Va asteptam sa descoperim impreuna hrana sanatoasa!


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.