Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sprijin pentru tinerii cu dizabilităţi

0

Palplast Sibiu, sprijin pentru tinerii cu dizabilităţi

Palplast Sibiu, membră a Grupului Rompetrol, a sprijinit recent Fundaţia Motivation România cu ţeavă pentru repararea caselor de tip familial, dar şi la crearea unui sistem de irigaţii pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi.

„Considerăm că fiecare dintre noi, oameni sau companii, are datoria morală de a susţine dezvoltarea tinerilor, de a le oferi acces şi sprijin pentru a trăi şi a se dezvolta în condiţii normale şi decente. Apreciem initiaţiva fundaţiei Motivation care încearcă să le ofere copiilor proveniţi din instituţii de stat o viaţă cât mai aproape de familie”, a spus Dragoş Oprea, managerul general al Palplast.

Proiectele de reabilitare a caselor de tip familial Motivation din localitatea  Bragadiru şi Cornetu vizează şi modernizarea instalaţiei de alimentare cu apă rece a clădirilor, atât a reţelei interne, cât şi a celei externe de racordare la sistemul central de alimentare cu apă.

De asemenea, o altă parte a proiectului susţinut de Palplast vizează şi realizarea unui sistem de irigaţii pentru serele în care tinerii pot învăţa, cultiva şi produce diverse legume, necesare traiului curent.

Contribuţia companiei a fost de peste 600 de metri de ţeavă din PE de diverse dimensiuni/diametre (20, 25,32), produsă la fabrica Palplast din Sibiu.

Copii şi tinerii din casele fundaţiei au fost dezinstituţionalizaţi din centre de Plasament prin Proiectul IMPACT România, inţiat în 2002, prin care Fundaţia Motivation şi-a propus să transfere 22 de copii cu dizabilităţi severe dintr-o instituţie din Ilfov în case de tip familial şi să le ofere servicii de sprijin pentru a îmbunătăţi calitatea vieţilor lor.

Proiectul a dus la transferul a 37 de copii cu dizabilităţi severe din Centrul de Plasament Tâncăbești. Dintre aceștia, 27 se află în continuare în grija Fundației în casele de tip familial ale acesteia.

Palplast Sibiu a fost înfiinţată în anul 1994 şi este unul dintre marii producători de ţeavă şi fittinguri de polietilenă de înaltă densitate (HDPE) din România. În prezent, producţia se realizează pe 3 linii, ţevile şi fittingurile de HDPE produse aici fiind utilizate în domenii cum ar fi: reţele de apă, de distribuţie gaze naturale, sisteme de irigaţii şi aplicaţii speciale (de ex. cabluri de protecţie).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.