Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Special Youth Development Program”, proiect pentru copiii și tinerii din centre de plasament și case de tip familial din județul Alba

0

Special Youth Development Program” este un proiect care are ca scop dezvoltarea abilităților de viață ale copiilor și tinerilor din centre de plasament și case de tip familial din județul Alba în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora și facilitării integrării sociale.

50 de copii și tineri din Centrul de Plasament Blaj și Casele de tip familial Blaj și Mănărade au participat în perioada septembrie – decembrie 2019 la 50 de ședințe de consiliere de grup, ședințe în cadrul cărora și-au dezvoltat cunoștințe și abilități de lucru în echipă, relaționare eficientă, comunicare asertivă, stimă de sine, control al emoțiilor, gestionare a conflictelor și stil de viață sănătos. Totodată, la finalul activităților, beneficiarii au primit ghiozdane echipate cu penare și rechizite școlare.

În cadrul aceluiași proiect 20 de specialiști, educatori, psihologi și asistenți sociali, din județul Alba au participat la workshopul „Dezvoltarea abilităților de viață la copii și tineri”, susținut de psihologii și formatorii Popescu Ioana-Mirela și Popescu Ioan-Valentin, din cadrul Asociației Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc.

Pentru noi, sustenabilitatea proiectelor pe care le realizăm este importantă, motiv pentru care acest workshop a fost conceput pentru a veni în întâmpinarea specialiștilor din domeniul social, având ca scop dobândirea de cunoștințe și abilități de proiectare și implementare a unor programe eficiente de dezvoltare a abilităților de viață ale acestor beneficiari. Ne dorim ca după finalizarea proiectului, activitățile pentru dezvoltarea abilităților de viață să fie continuate de către specialiștii care au participat la acest workshop„ a declarat Popescu Ioana-Mirela, președintele Asociației Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc.

Mai mult, în luna noiembrie a anului precedent, a fost realizată o broșură, ghid de activități de dezvoltare a abilitatilor de viață, care a fost distribuit specialiștilor în cadrul workshopului desfășurat. În această broșură se regăsesc informații cu privire la diferite tipuri de abilități ce duc la satisfacerea nevoilor de bază ale copiilor și tinerilor, dar și exemple de activități prin care pot fi dezvoltate abilități precum stil de viață sănătos, comunicare și relaționare deschisă, cooperare și lucru în echipă, gestionarea emoțiilor, gestionarea și soluționarea conflictelor, organizare și asumare a responsabilității și stimă de sine.

Proiectul „Special Youth Development Program” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.