Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spartacus & Cassandra la Astra Film Cinema: în periferia Parisului, doi copii sunt puși în fața unei decizii sfâșietoare!

0

Filmul Spartacus & Cassandra (regia Ioannis Nuguet) este o incursiune tulburătoare în universul a doi frați romi de origine română care trăiesc în suburbiile Parisului. Deși sunt la vârsta la care alți copii duc o viață lipsită de griji, Spartacus și Cassandra trebuie să ia o decizie complexă și decisivă pentru viitorul lor.

Spartacus si Cassandra

Cei doi copii sunt prinși între două lumi aflate la poli opuși: perspectiva unei vieți nesigure petrecute în stradă alături de părinți sau opțiunea educației alături de o familie adoptivă care-i va ajuta să iasă dintr-un determinism social cu care ei au fost învățați să trăiască. Pe cât de firească ar părea alegerea pentru unii, pe atât de dificilă e decizia pentru cei doi frați, mai ales când în ecuație intră afecțiunea și dorința de a rămâne alături de familia nativă, chiar și pe drumuri sub amenințarea cerșetoriei și a închisorii.

”Singura soluție pentru a putea trăi separat de părinții mei este ca părinții mei să poată supraviețui fără mine”, mărturisește Cassandra.

Distins cu Marele Premiu la Astra Film Festival 2015, documentarul Spartacus & Cassandra va fi proiectat joi, 25 februarie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Trailer: https://youtu.be/cL9SOus4GvU

Facebook event: www.facebook.com/events/1122459814439271/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.