Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SOS Locul de joaca

0

SOS Satele Copiilor România a participat în primăvara acestui an la strângerea de fonduri organizată în jurul evenimentului SemiMaraton Sibiu 2016, din data de 28 mai a.c., cu proiectul SOS Locul de joacă! Proiectul nostru a însemnat modalitatea prin care ne-am propus să rezolvăm o nevoie prioritară a satului SOS din Cisnădie: reamenajarea locului de joacă, aflat într-o stare avansată de degradare.

SemiMaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu. În tradiția Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume, acesta combină bucuria de a alerga cu bucuria de a dărui. Semimaraton Sibiu este în primul rând un mecanism de strângere de fonduri la care contribuie atât alergătorii cât și susținătorii, iar focusul comunicării proiectelor va fi în direcția efortului colectiv depus de comunitate.

Evenimentul SemiMaraton 2016 s-a încheiat și ne face plăcere să anunțăm că am reușit să strângem suma propusă, și chiar un pic peste fondurile necesare amenajării locului de joacă din Satul SOS Cisnădie. Ne-au fost alături mai mult de 200 alergători și susținători. Printre companiile care ne-au dat o mână de ajutor menționăm SC SOMAREST CISNADIE, ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI SA, HILTON SIBIU, TAKATA SIBIU SRL. Reprezentanții acestor companii ne-au fost alături nu numai financiar, ci și cu prezența fizică în ziua SemiMaratonului. O echipă de voluntari de la SC MARQUARDT SCHALTSISTEME SCS SIBIU se va ocupa de realizarea proiectului și de pregătirea terenului pe care se va amenaja locul nou de joacă.

“În acest moment, în programul SOS din Cisnădie, 67 copii şi adolescenți, cu vârste între 4 și 23 de ani, îşi trăiesc copilăria şi adolescenţa, iubiţi şi ocrotiţi de mame sociale. Locul de joacă reprezintă puntea de legătură între copiii SOS și cei din comunitatea locală, iar nevoia de reabilitare era imperioasă, copiii neavând alt spațiu de joacă și interacțiune. Le mulțumesc partenerilor de la Fundația Comunitară Sibiu, echipei de colegi de la SOS, cât și tuturor celor care au donat și au alergat pentru ca locul nostru de joacă să poată fi o bucurie pentru copii, nu un motiv de tristețe”, a declarat Florin Hariga, Director Program SOS Satul Copiilor Cisnădie

Suma totală pe care am strâns-o în urma evenimentului SemiMaraton Sibiu 2016 și pe care o vom folosi pentru un construirea unui loc de joacă este de 18,255 lei. Vom reveni cu informații și poze de la inaugurarea noului spațiu dedicat copiilor din satul SOS Cisnădie. 

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația derulează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice. În acest moment, peste 1.000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15.000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

SOS Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi Cisnădie este acreditat şi licenţiat ca furnizor de servicii sociale conform legislaţiei în vigoare şi se adresează copiilor şi familiilor cu risc de abandon familial şi şcolar.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.