Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Solidaritate pentru copiii cu dizabilități

0

Comunitatea clujeană este tot mai preocupată de soarta semenilor ei. Cel puțin așa resimțim noi, cei de la Grădinița Specială Malteză, centru de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii grave.

În week-end, căini terapeuți și reprezentanți ai asociației Dog Assist, numeroase familii cu copii în Parcul central și trupa KONTHRAST cu invitații lor au făcut ca zilele de sâmbătă și duminică să fie o sărbătoare a solidarității cu cei mici și vulnerabili.

concert caritabil3

Astfel, în 13 iunie în parcul central timp de câteva ore bune, copii cu dizabilități din cadrul Grădiniței Speciale Malteze i-au avut invitați speciali de joacă pe câinii terapeuți și pe toți copiii doritori. Prietenii blănoși de la asociația Dog Assist i-au cucerit pe toți cei mici cu docilitatea, prietenia și înțelepciunea lor. Este vorba de câini terapeuți, special pregătiți să acompanieze persoane cu diferite probleme într-un proces de suport terapeutic, prin utilizarea metodelor care au la bază interacțiunea om-animal. Toți copiii participanți au petrecut astfel momente de voie bună, au fost încurajați să comunice, să se joace, să se descopere, fiecare cu specificul său, dar cu toții încărcați de spiritul copilăriei.

Inițiativele de solidaritate au continuat duminică seara, când trupa de muzică rock KONTHRAST a susținut un concert în folosul copiilor cu dizabilități. Evenimentul s-a desfășurat la Zorki Photo Cafe, având invitați speciali pe Veronica Fizeșan – soprană, Linczing Dora – percuție și Cristian Mihăescu – claviaturi.

Mulțumim acestor prieteni minunați care nu au ezitat să fie alături de cei mai vulnerabili membri ai comunității noastre!

Grădiniţa Specială Malteză este sprijinită de Consiliul local Cluj-Napoca, fundația United Way și persoane fizice și juridice din țară și din străinătate.

Grădiniţa Specială Malteză pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii a fost înfiinţată în urmă cu 22 de ani de către Serviciul de Ajutor Maltez în România ca răspuns la nevoia de dezvoltare a unor servicii pentru copiii cu dizabilităţi severe (neurologice, motorii grave, autism) pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul.

Serviciile care sunt acordate în cadrul grădiniţei au ca scop aducerea copiilor în mijlocul comunităţii, prin desfăşurarea de activităţi de socializare, educaţionale şi de stimulare, terapie ocupaţională, kinetoterapie, logopedie, consiliere parentală.

În judeţul Cluj, Grădiniţa Specială Malteză este singura instituţie privată care funcţionează ca centru de zi pentru copii cu dizabilităţi severe, fiind acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi licenţiată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

Detalii de contact Grădinița Specială Malteză:

Doamna Mirela Codreanu – Director Grădinița Specială Malteză

Str. Haiducului nr. 9, Cluj-Napoca

Tel. 0264 432 326, 0745 540 811

Email: gradinita@maltez.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.