Societatea Studențească de Chirurgie din România – Filiala Brașov organizează workshopul Noduri și Suturi

0

Knots & Sutures – Ediția a 3-a, Brașov

Societatea Studențească de Chirurgie din România – Filiala Brașov, în colaborare cu Facultatea de Medicină Transilvania Brașov organizează, în zilele de 04-06 noiembrie 2016, workshopul Knots & Sutures – Ediția a 3-a, care doreşte să inițieze studenții în lumea chirurgiei. (Detalii în pagina evenimentului)

Scopul acestuia este de a demonstra studenților din anii preclinici rigorile chirurgicale elementare, șansa de a cunoaște în detaliu instrumentarul chirurgical, de a facilita învățarea nodurilor și suturilor și a noțiunilor de managementul plăgii și multe altele.

Workshopul are o componentă teoretică susținută de către echipa de studenți, organizatori sub forma unor prezentări Powerpoint, bogat ilustrate și o importantă componentă practică constând în succesiuni de demonstraţii realizate de instructorul principal ale cărui indicaţii vor fi urmate pas cu pas de către cursanţi la mesele de lucru. La finele cursului practic participanții susțin un test practic de evaluare în urma căruia obțin un punctaj. Acest punctaj, deși important pentru organizatori pentru a testa eficacitatea cursului, este pur informativ.

Ce spun participanții și organizatorii despre eveniment

Raul Neagoe – participant workshop
”Am așteptarea de a simți o sutură pentru prima dată deoarece, ca student, în practica de vară pot sa văd dar nu am oportunitatea să pun mâna. Este nevoie ca teoria să fie completată de practică, de care studenții, de obicei, au parte în foarte mică măsură. Îi cunosc pe oamenii care organizează workshopul și știu că sunt profesioniști, de aceea am așteptări mari de la această întâlnire. Sunt sigur că vor fi satisfăcute.”
Sever Cîrciumaru – observator SSCR
”În primul rând, organizația SSCR este făcută de studenți pentru studenți. Apreciez spiritul de echipă, care este util atât pentru trainer cât și pentru participanți, comparativ cu spiritul competitiv, atât de întâlnit în domeniul medical. Este foarte important pentru noi, studenții, viitori chirurgi, să asimilăm informația corectă pe care să o aplicăm ulterior în practica medicală. În plus față de aceste lucruri, la SSCR învățarea se îmbină foarte armonios cu distracția. ”
Ioana Ivan – președinte SSCR
Ce urmărim prin workshopul Noduri și Suturi este să ajutăm studenții la medicină să se obișnuiască cu ceea ce presupune o operație și să dobândească abilitățile practice atât de necesare pentru cariera de chirurg. Mai mult decât atât, pentru un act al învățării cât mai eficient, abordăm metoda de studiu informală, cu ajutorul studenților voluntari. Astfel, îi responsabilizăm și pe aceștia și le stimulăm înclinația pedagogică. Noduri și Suturi este un workshop de bază pentru viitorul chirurg, condiția necesară și obligatorie pentru participarea la atelierele următoare, care vor crește în complexitate. În viitor, cei interesați vor putea lua parte și la Basic Surgical Skills și Basic Life Support.
Mihaela Gabor Naidin – manager marketing Spitalul de cardiologie Clinicco Brașov
”Ne bucurăm că Spitalul de Cardiologie Clinicco este alături din nou de studenții care se pregătesc intens să devină chirurgi. Este modul prin care încercăm  să punem umărul în pregătirea viitorilor  medici. Ne dorim, ca prin acțiunile noastre, prin sprijinul oferit studenților de la Facultatea de Medicină, să participăm la creşterea prestigiului în sfera medicală. Credem că oraşul Braşov merită să devină un important centru de pregătire a viitorilor specialişti în domeniul medical, alături de centrele de top din țară.

Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR) este o asociație non-profit, neguvernamentală care are ca prim scop promovarea informației medicale, în special din domeniul chirurgical, printre studenții interesați de medicină intervențională, încercand să faciliteze acumularea de cunoștințe și de experiență practică. De asemenea, SSCR se adresează medicilor prin inițierea și dezvoltarea unor programe de cercetare comune în domeniul chirurgiei.
Scopul nostru este de a ridica standardele educaţiei medicale în rândul studenţilor medicinişti şi de a oferi o experienţă hands-on de învăţare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.