Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Salvare europeana pentru „Castelul din Carpati”?

0

„Castelul din Carpati” poate fi salvat de la ruina doar de fondurile europene! Proiectul turistic care vizeaza punerea in valoare a Cetatii Colt. „Castelul din Carpati”, cum este cunoscuta cetatea, l-a incantat candva pe Jules Verne este pregatit de autoritatile locale din comuna hunedoreana Raul de Mori. Valoarea investitiei necesare este de circa 1,75 milioane de euro.

Am aflat de pe site-ului fonduri-structurale.ro ca „primaria comunei Rau de Mori, judetul Hunedoara, incearca sa obtina fonduri europene pentru punerea in valoare a Cetatii Colt care in ultima perioada a fost aproape parasita. Autoritatile nu au bani sa o restaureze si sa o puna in valoare, iar turistii se opresc la poalele versantului, la mult mai cunoscuta Manastire Colt.”

„Vrem să depunem un proiect pe ariile protejate şi sperăm să reuşim să obţinem fonduri pentru parcul natural şi să accesăm fonduri şi pentru Cetatea Colţ. Potrivit devizului, pentru reabilitarea şi punerea în valoare a Cetăţii este nevoie de 1,75 milioane de euro.” declara primarul comunei Raul de Mori pentru ziarul Romania Libera.

(foto Florin Ghinda, 2008)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.