Salvare europeana pentru „Castelul din Carpati”?

0

„Castelul din Carpati” poate fi salvat de la ruina doar de fondurile europene! Proiectul turistic care vizeaza punerea in valoare a Cetatii Colt. „Castelul din Carpati”, cum este cunoscuta cetatea, l-a incantat candva pe Jules Verne este pregatit de autoritatile locale din comuna hunedoreana Raul de Mori. Valoarea investitiei necesare este de circa 1,75 milioane de euro.

Am aflat de pe site-ului fonduri-structurale.ro ca „primaria comunei Rau de Mori, judetul Hunedoara, incearca sa obtina fonduri europene pentru punerea in valoare a Cetatii Colt care in ultima perioada a fost aproape parasita. Autoritatile nu au bani sa o restaureze si sa o puna in valoare, iar turistii se opresc la poalele versantului, la mult mai cunoscuta Manastire Colt.”

„Vrem să depunem un proiect pe ariile protejate şi sperăm să reuşim să obţinem fonduri pentru parcul natural şi să accesăm fonduri şi pentru Cetatea Colţ. Potrivit devizului, pentru reabilitarea şi punerea în valoare a Cetăţii este nevoie de 1,75 milioane de euro.” declara primarul comunei Raul de Mori pentru ziarul Romania Libera.

(foto Florin Ghinda, 2008)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează