Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sighişoara, locul 2 în competiţia pentru „Premiul Europei”

0

Îţi place Sighişoara? Pentru că avem veşti bune despre frumoasa cetate.

Sighişoara s-a aflat printre cele 5 oraşe finaliste propuse pentru „Premiul Europei”, cea mai înaltă distincţie acordată anual de Consiliul Europei. În final cetatea transilvăneană s-a clasat pe locul al doilea, cu două voturi, după oraşele Landerneau, Franţa şi Hunfeld, Germania.

Sighişoara este singurul oraş din România nominalizat pentru „Premiul Europei”, nici unul nu a mai fost promovat în finala acestei categorii din 1955, de când se acordă distincţia. Municipiul Sighişoara are un palmares impresionant, este laureat al Diplomei de onoare în anul 1995, al Drapelului de onoare în anul 1998 şi al Plachetei de onoare în 2003 – distincţii acordate de Consiliul Europei în semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată de comunitate în spiritul ideilor europenismului. În plus, Cetatea Medievală din Sighişoara a fost desemnată de Comitetul Ştiinţific din Lugano drept „Bijuteria medievală a României” la Premiile turistice elveţiene, în 2009.

AGERPRES via administratie.ro

 

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.