SIBIU: Testări gratuite de osteodensitometrie la CLINICA PALTINUL

0

Osteoporoza este o afecțiune caracterizată prin oase mai puțin dense și mai puțin puternice decât oasele normale. Din păcate, multe femei nu realizează că au osteoporoză până când nu suferă o fractură sau până când nu efectuează un test screening pentru osteoporoză, la recomandarea medicului.

Cantitatea absolută de os este estimată prin determinarea densității minerale osoase.

Prin măsurarea densității osoase, este posibilă aprecierea riscului pentru fractură, la fel cum măsurarea tensiunii arteriale poate prezice riscul pentru un accident vascular cerebral.

Osteodensitometria se recomandă tuturor femeilor, după instalarea menopauzei, iar frecvența controlului ulterior o stabilește medicul specialist de la Clinica Paltinul.

Cea mai frecventă complicaţie asociată acestei boli este fractura de şold, care apare mai ales la femeile postmenopauză şi are un puternic impact asupra calităţii vieţii acestora.

Un os osteoporotic (rarefiat) se fracturează mult mai ușor, iar recuperarea după fracturi este întârziată, cu prețul unor dureri mari și a imobilizării prelungite, ce poate antrena alte complicații (atrofii musculare, complicații tromboembolice, escare de decubit etc.).

Osteoporoza afectează 200 de milioane de femei din întreaga lume. La nivel mondial, una din trei femei şi unul din cinci bărbaţi de peste 50 de ani suferă de o afecţiune osteoporotică.

Asadar putem preveni o mare suferință printr-o investigație simplă, care semnalizează momentul începerii tratamentului de consolidare a masei osoase.

Determinările de osteodensitometrie se vor face doar în baza programării prealabile, urmând ca la final medicul specialist să interpreteze rezultatele și să facă recomandările de tratament necesare fiecărei paciente.

Derulare campanie: 19,20,21 Noiembrie – 13:00-15:00

Informații suplimentare:
www.clinicapaltinul.ro
Clinica Paltinul Sibiu
str.Luptei 21

Servicii Clinica Paltinul Sibiu

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează