Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Testări gratuite de osteodensitometrie la CLINICA PALTINUL

0

Osteoporoza este o afecțiune caracterizată prin oase mai puțin dense și mai puțin puternice decât oasele normale. Din păcate, multe femei nu realizează că au osteoporoză până când nu suferă o fractură sau până când nu efectuează un test screening pentru osteoporoză, la recomandarea medicului.

Cantitatea absolută de os este estimată prin determinarea densității minerale osoase.

Prin măsurarea densității osoase, este posibilă aprecierea riscului pentru fractură, la fel cum măsurarea tensiunii arteriale poate prezice riscul pentru un accident vascular cerebral.

Osteodensitometria se recomandă tuturor femeilor, după instalarea menopauzei, iar frecvența controlului ulterior o stabilește medicul specialist de la Clinica Paltinul.

Cea mai frecventă complicaţie asociată acestei boli este fractura de şold, care apare mai ales la femeile postmenopauză şi are un puternic impact asupra calităţii vieţii acestora.

Un os osteoporotic (rarefiat) se fracturează mult mai ușor, iar recuperarea după fracturi este întârziată, cu prețul unor dureri mari și a imobilizării prelungite, ce poate antrena alte complicații (atrofii musculare, complicații tromboembolice, escare de decubit etc.).

Osteoporoza afectează 200 de milioane de femei din întreaga lume. La nivel mondial, una din trei femei şi unul din cinci bărbaţi de peste 50 de ani suferă de o afecţiune osteoporotică.

Asadar putem preveni o mare suferință printr-o investigație simplă, care semnalizează momentul începerii tratamentului de consolidare a masei osoase.

Determinările de osteodensitometrie se vor face doar în baza programării prealabile, urmând ca la final medicul specialist să interpreteze rezultatele și să facă recomandările de tratament necesare fiecărei paciente.

Derulare campanie: 19,20,21 Noiembrie – 13:00-15:00

Informații suplimentare:
www.clinicapaltinul.ro
Clinica Paltinul Sibiu
str.Luptei 21

Servicii Clinica Paltinul Sibiu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.