Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Semnează petiția pentru restaurarea Palatului Brukenthal!

0

În anul 2017 se împlinesc 200 de ani de la inaugurarea în Palatul Brukenthal a primului muzeu din România şi unul dintre cele mai vechi din Europa.

În tot acest răstimp, palatul nu a fost niciodată integral restaurat şi, din cauza agravării stării de conservare a clădirii, restricţionarea parţială a accesului vizitatorilor este iminentă. În ultimii 9 ani s-au facut demersuri oficiale către diferite instituţii pentru restaurarea Palatului Brukenthal, fără să se fi primit vreun răspuns pozitiv…

Noi credem că vocea noastră poate fi puternică prin oamenii care susţin Palatul Brukenthal, aşa că am demarat Campania White Palace – Dark Story şi o petiţie pentru restaurarea acestui monument istoric. Petiţia a fost semnată, online şi la sediile muzeului, de români, germani, francezi, ecuadorieni, olandezi, canadieni, americani etc.

Sursa: www.brukenthalmuseum.ro/petitie

O poveste tristă și totuși … nu doar o poveste

Muzeul Național Brukenthal și Asociația Brukenthalia lansează campania White Palace – Dark Story [un palat alb – o poveste întunecată]pentru restaurarea Palatului Brukenthal.

manifestWhite Palace – Dark Story este o poveste din Transilvania; nu despre un castel și un conte, ci despre un palat și un baron, nu despre o moștenire misterioasă, ci despre o moștenire publică. Este povestea unui vis vechi de secole a cărui lumină se stinge în zilele noastre.
Palatul Brukenthal și colecțiile Baronului Samuel von Brukenthal au fost destinate prin testament unei vieți publice. Din cauza agravării stării de conservare a clădirii, restricționarea parțială a accesului vizitatorilor este iminentă, palatul apropiindu-se treptat de momentul închiderii porților.

Muzeul Național Brukenthal a crescut din rădăcinile Palatului, împărtășindu-i identitatea. Pentru fiecare dintre noi, Muzeul Național Brukenthal va continua să existe. Palatul Brukenthal va exista doar pentru aceia dintre noi dispuși spre conștiință.

În secolul al XVIII-lea, Samuel von Brukenthal scria:

„Nu cred că spiritul lucrurilor se va schimba datorită celor puțini, ci mai degrabă convins că binele se va ridica și va erupe în curând, cu toată forța, din această dezordine.”

Între 1 martie și 31 mai 2015, campania White Palace – Dark Story își propune să crească gradul de conștientizare în comunitatea publicului vizitator, dincolo de granițele locale, naționale sau chiar europene.

11044562_914449188587681_6935513166599771748_n

Demonstrează că lumea ignoranței și indiferenței este mică!

Alătură-te campaniei! Semnează petiția!!

Lumea culturală a Palatului Brukenthal este și moștenirea ta!

Pentru mai multe informații citește Manifestul (PDF file, 140 MB)

afis A3 campanie

Descrierea campaniei

Gen: Campanie pentru o cauză
Titlu: White Palace – Dark Story
Organizatori: Muzeul Național Brukenthal și Asociația Brukenthalia
Partener unic: Deine Lakaien, Germania
Acțiune: Petiția
Durata: 1.03 – 30.05.2015
Scop: Conștientizare asupra stării de degradare a Palatului Brukenthal și a necesității restaurării clădirii.

Mijloace de informare publică:

Site-ul oficial al Muzeului Național Brukenthal www.brukenthalmuseum.ro
Facebook oficial Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal

Desfășurare

Campania este structurată modular în funcție de trei teme:

Martie – piatra (problemele de conservare și necesitatea restaurării elementelor de arhitectură și structurilor din piatră precum portalurile, ancadramentele din piatră ale ferestrelor și lucarnelor, soclul clădirii din prima curte interioară).

Aprilie – saloanele de recepție (problemele de conservare și necesitatea restaurării pachetului, tapetului pe suport de mătase și a tapetului pe suport de hârtie, deschiderea salonului oriental din aripa de nord).

Mai – fațada secundară a Palatului Brukenthal.

Deine Lakaien – magia ademenitoare a muzicii

Muzeul Național Brukenthal și Asociația Brukenthalia au privilegiul de a prezenta formația Deine Lakaien ca Partener Unic al campaniei White Palace – Dark Story!
Deine Lakaien

Nu există poveste fără magie, iar cea mai puternică magie este muzica.
Cuvintele și imaginile pot descrie umbrele unei existențe, muzica poate chema realitatea în lumină pentru că nu se adresează minții și ochilor, ci sufletului.

După susținerea unui concert de succes în anul 2013 în Palatul Brukenthal, duo-ul german Deine Lakaien se alătură campaniei White Palace – Dark Story, oferindu-i suportul muzical și, mai ales, magia care a făcut ca popularitatea formației să depășească granițele europene, ajungând până în Japonia și China.

Activă din 1985, Deine Lakaien este formată din Alexander Veljanov – voce și Ernst Horn – compozitor și multi-instrumentist. Stilul formației este clasificat în general ca Dark Wave, fiind caracterizat de diversitate stilistică, receptând influențe din muzica clasică, pop și elemente ale avangardei.

De-a lungul timpului, Ernst Horn și Alexander Veljanov au dezvoltat concepte diferite de abordare a concertelor, de la sintetizatoare și chitară electrică la concertele acustic de voce și pian sau la concerte grandioase precum cele susținute alături de Neuen Philharmonie Frankfurt.

Mai multe informații pe http://deine-lakaien.com

White Palace – Dark Story: the reception [Palat alb – poveste întunecată: recepția] Scurt metraj

videoFilmul este o producție a Muzeului Național Brukenthal pe melodia Along Our Road [Pe drumul nostru] a formației Deine Lakaien.
Povestea atrage publicul într-un dialog cu Samuel von Brukenthal.
Privitorul pătrunde în saloanele destinate recepției în secolul al XVIII-lea: salonul de muzică, saloanele de desen și cele orientale.
Folosind o abordare lirică, filmul subliniază pierderea audienței între fondator și vizitatori pe măsură ce decorul întâlnirii lor intră în disoluție. O atenție specială este acordată salonului oriental din aripa de nord, închis pentru public din 1960.

White Palace – Dark Story: the stone [Palat alb – poveste întunecată: piatra] Scurt metraj

videoFilmul este o producție a Muzeului Național Brukenthal pe melodia My Winter [Iarna mea] a formației Deine Lakaien.
Sunt prezentate structurile arhitectonice și elementele sculptate în piatră din Palatul Brukenthal.
Prezentarea evoluează de la portalul fațadei la soclul clădirii și portalul cu atlanți din prima curte, continuând cu a doua curte interioară și grădina.
Filmul are un caracter narativ și o abordare dramatică, evidențiind detalii ale deteriorărilor structurilor din piatră care nu sunt de obicei remarcate sau nu pot fi observate cu ochiul liber.

DOCUMENTE ŞI FOTOGRAFII

demersuri album

2017: numărătoarea inversă

În anul 2017 Muzeul Brukenthal își va celebra bicentenarul. Deși astăzi muzeul cuprinde mai multe sedii, singura clădire care a stat în slujba culturii în toți acești 200 de ani este Palatul Brukenthal.

Cu toate că palatul este principala atracție a Muzeului Național Brukenthal, bucurându-se de prezența a sute de mii de vizitatori anual, deprecierea clădirii avansează pe când bugetul alocat instituției continuă să scadă.
Portalul dintre cele două curți interioare este în prezent acoperit de schele cu scopul protejării vizitatorilor de desprinderile din piatră. Aceeași soartă așteaptă portalul de la fațadă. În prima curte interioară, absența la baza clădirii a soclului din piatră facilitează umezeala, distrugând zugrăvelile interioare și afectând condițiile de expunere la parter. Parchetul de secol XVIII din saloanele de recepție prezintă desprinderi ce pot duce în timp la restricționarea vizitării în unele încăperi ale primului etaj.

Asociația Brukenthalia

În prezent, Muzeul Brukenthal se bazează pe o finanțare cu surse limitate. Pe măsură ce programul anului 2017 se conturează, în egală măsură crește necesitatea susținerii acestuia pentru a fi realizat. Pe lângă evenimentele anului 2017, trebuie luată în considerare faza pregătitoare în care cea mai mare provocare o constituie restaurarea Palatului Brukenthal.

Asociația Brukenthalia a fost înființată cu scopul unic de a susține pregătirile și realizarea programului 2017; activitatea asociației va fi suspendată la 31 decembrie 2017 când va înceta să existe sau va anunța asumarea unei noi misiuni.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.