SIBIU: Prietenii din Spital – Inovație în profesionalizarea voluntariatului

0

În aprilie 2015 Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu (www.aspps.ro) și Asociația ReGenerația (www.regeneratia.ro) au lansat proiectul Prietenii din Spital – Serviciul de voluntariat al ASPPS –  o remarcabilă inițiativă civică, cu impact pozitiv pentru semenii noștri aflați în suferință psihică și emoțională.

11292645_10153465484234444_1752399260_n

Proiectul Prietenii din Spital propune înființarea, operarea și dezvoltarea profesionistă a serviciului de voluntariat în Spitalul de Psihiatrie dr.Gh.Preda din Sibiu, prin stagii în programe de voluntariat conturate chiar de nevoile concrete ale beneficiarilor.

Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr.Gh.Preda Sibiu consideră vitală dezvoltarea serviciului de voluntariat permanent în Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. Pacienţii, copii şi adulţi spitalizaţi şi cei aflaţi în îngrijire şi tratament ambulatoriu sau dispensarizaţi prin Centrele de Sănătate Mintală integrate Spitalului vor beneficia de servicii de acompaniament, socializare, programe de educație, informare și suport, cu sprijinul voluntarilor.

Voluntarii înscrişi vor participa la cursuri de instruire în scopul dezvoltării personale și informării generale în domeniul voluntariatului, primind și noțiuni despre rolul și funcționarea organizațiilor, despre nevoia de toleranță și integrare a grupurilor vulnerabile, precum şi metode specifice de promovare a cetățeniei active și eradicarea unor forme de discriminare. Activităţile proiectului cuprind ateliere antistigma, campanii de sensibilizare şi de informare în sfera sănătăţii mintale, dar şi amenajarea unui spaţiu dedicat exclusiv voluntarilor care activează în Spital.

Partener strategic în proiectul Prietenii din Spital – Serviciul de voluntariat al ASPPS, Asociația ReGenerația are experiență de peste patru ani în acțiuni dedicate binelui în societate.  Asociația este recunoscută pentru profesionalismul din procedurile de recrutare, selecție și formare de voluntari, prin care asigură beneficii reale pentru dezvoltare personală în regim de voluntariat.

Partenerii și finanțatorii proiectului Prietenii din Spital – Serviciul de voluntariat al ASPPS promovează cetăţenia activă, voluntariatul prin informare și conștientizare despre climatul de stigmă și discriminare. Rezultatele concrete sunt crearea de noi servicii pentru pacienţi, prin implicarea a minimum 160 de oameni în formare şi activităţi voluntare, prin informarea comunităţii locale despre voluntariat şi combaterea discursului instigator la ură (no hate speech) și, nu în ultimul rând, prin dezvoltarea organizaţiilor pe baza profesionalizării efective și eficiente.

Proiectul ,Prietenii din Spital – Serviciul de Voluntariat al ASPPS ” se derulează din luna aprilie 2015 până în luna martie 2016.Proiectul este finanțat cu suma de 30.250 Euro prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România , Runda 2 – Componenta 5. DEZVOLTAREA CAPACITĂŢII ONG-URILOR. REŢELE ŞI COALIŢII Subcomponenta 5.3 – Consolidarea bazei de membri şi voluntari ai organizaţiilor neguvernamentale şi creşterea participării membrilor/ voluntarilor în activităţile ONG-urilor. Promotorul Proiectului este Asociaţia Spitalului de Psihiatrie dr.Gh.Preda Sibiu  iar partener este Asociaţia ReGeneraţia din Sibiu.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.