Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sibiu: ESTE FILM Festival la ediția a doua

0

Filmele europene apreciate internațional se întorc la Sibiu între 4 și 7 mai 2017. A doua ediție a ESTE FILM Festival aduce noi surprize cinefililor sibieni.

Alături de cele patru secțiuni prezentate încă de anul trecut în cadrul festivalului: Best of Europe, Film Românesc, Experiențe și In Frame, începând cu 2017, copiii și adolescenții se vor putea delecta cu filme europene dedicate lor, în secțiunea CinExplorez. Această nouă secțiune vine să completeze nevoia sibienilor de acces la filme noi, de calitate, din cinematografia europeană.

EsteFilmFestivalEd1

Proiecțiile din cadrul CinExplorez vor fi urmate de discuții pe tema filmelor, facilitate de organizatori.

Toate proiecțiile vor avea loc în trei locații centrale: Teatrul Gong, Librăria Habitus și Astra Film Cinema. Biletele se vor pune în vânzare începând cu 4 mai și vor avea prețul fix de 10 lei pe proiecție. Tot anul acesta, organizatorii vor pune la dispoziția publicului un abonament zilnic la prețul de 25 de lei, care le va asigura accesul la toate proiecțiile din ziua respectivă.

Numărul proiecțiilor a crescut, de asemenea, la peste 45. La proiecțiile filmelor românești vor fi prezenti și membri ai echipelor de filmare, dornici să dialogheze cu publicul sibian. Se anunță, așadar, patru zile pline, la început de lună mai.

Ca urmare a sugestiilor primite la prima ediție, organizatorii au încercat, anul acesta, să asigure mai multe locuri la proiecții, în măsura disponibilității locațiilor, iar peliculele vor fi programate de două ori în cele patru zile de festival, pentru ca publicul să poată viziona toate filmele pe care și le propun.

Programul complet va fi publicat pe site-ul festivalului http://estefilm.ro, pe pagina Facebook.com/EsteFilm, precum și în format fizic disponibil în cadrul Librăriei Habitus, cu o săptămână înaintea începerii festivalului.

Cu forțe proaspete și susținerea comunității, organizatorii ESTE FILM Festival și-au propus să ducă și mai departe povestea filmului european în spațiul fostei capitale culturale europene.

A doua ediție ESTE FILM Festival este realizată cu sprijinul Băncii Transilvania și al Marquardt. Parteneri media: Rock FM, Turnul Sfatului, Capital Cultural, Zile și Nopți.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.