SIBIU: Efectul telenovelelor asupra femeilor din lumea arabă – Kismet la Cinemateca Astra Film

0

 Cum influențează telenovelele viața a milioane de femei din fața micilor ecrane? Documentarul Kismet (regia: Nina Maria Paschalidou) răspunde la această întrebare miercuri, 18 martie 2015, de la ora 19:00 la Cinemateca Astra Film.

kismet_pic2

Filmul caută cheia imensei popularități a serialelor turcești și descoperă influențele sociale nebănuite ale acestei specii facile de divertisment. De multe ori, personajele feminine principale din telenovele sunt atrase de poziții riscante și inacceptabile social sau de trăsături pe care inconștient le admiră tocmai pentru că nu le pot exercita niciodată. Telenovelele oferă un spațiu privilegiat femeii în care pot fi adoptate poziții imposibile social, precum și cele care sunt mult prea periculoase pentru a fi aplicate în viața reală.

Eroinele serialelor înfruntă tabu-uri și prejudecăți, reușind să transforme viețile femeilor care, din fața micilor ecrane, se regăsesc în aceleași situații. Femei din Egipt, Grecia sau Bulgaria urmează modelul eroinelor preferate și luptă pentru drepturile lor.

Proiecția filmului Kismet are loc la sala Astra Film Cinema din Piața Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Informații și rezervări la tel: 0751.166.516

Cinemateca Astra Film este organizată de Astra Film, CNM Astra și Consiliul Județean Sibiu.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=BjhaeOqPdSk

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează