Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Efectul telenovelelor asupra femeilor din lumea arabă – Kismet la Cinemateca Astra Film

0

 Cum influențează telenovelele viața a milioane de femei din fața micilor ecrane? Documentarul Kismet (regia: Nina Maria Paschalidou) răspunde la această întrebare miercuri, 18 martie 2015, de la ora 19:00 la Cinemateca Astra Film.

kismet_pic2

Filmul caută cheia imensei popularități a serialelor turcești și descoperă influențele sociale nebănuite ale acestei specii facile de divertisment. De multe ori, personajele feminine principale din telenovele sunt atrase de poziții riscante și inacceptabile social sau de trăsături pe care inconștient le admiră tocmai pentru că nu le pot exercita niciodată. Telenovelele oferă un spațiu privilegiat femeii în care pot fi adoptate poziții imposibile social, precum și cele care sunt mult prea periculoase pentru a fi aplicate în viața reală.

Eroinele serialelor înfruntă tabu-uri și prejudecăți, reușind să transforme viețile femeilor care, din fața micilor ecrane, se regăsesc în aceleași situații. Femei din Egipt, Grecia sau Bulgaria urmează modelul eroinelor preferate și luptă pentru drepturile lor.

Proiecția filmului Kismet are loc la sala Astra Film Cinema din Piața Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Informații și rezervări la tel: 0751.166.516

Cinemateca Astra Film este organizată de Astra Film, CNM Astra și Consiliul Județean Sibiu.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=BjhaeOqPdSk

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.