Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Discuţii despre problema tăierii pădurilor din România / 10 septembrie

0

Grupul de inițiativă “Cu verdele-n SUS”

Tăierea pădurilor, o problemă pentru toţi
10 septembrie, Librăria Habitus, Sibiu

Joi 10 septembrie, ora 18:00, în incinta Librăriei Habitus, vor avea loc discuţii despre problema tăierii pădurilor din România. Evenimentul este iniţiat de Fundaţia Propark pentru Arii Protejate, din Braşov, la invitaţia grupului de iniţiativa Cu Verdele-n SUS.

Tăierile abuzive de păduri, care au luat amploare în ultimii ani, sunt deja în centrul atenţiei cetăţenilor care îşi doresc un mediu mai prietenos şi aer curat. Cu toate acestea, se cunosc foarte puţine date concrete despre situaţia pădurilor din România, iar unele informaţii sunt incomplete.
afis

Fundaţia Propark aduce joi la Sibiu date actualizate despre situaţia din ţară, dar şi din judeţul Sibiu. Se vor discuta modalităţi de implicare a fiecăruia dintre noi în procesul de salvare a pădurilor din România, iar invitaţii vor putea răspunde la întrebările publicului.

Discuţiile de joi sunt deschise publicului larg si sunt binevenite în contextul implicării active a tot mai multor oameni. Intrarea este liberă. În aprilie, la Slimnic, 250 de voluntari au plantat 7000 de puieţi într-o singură zi. O împădurire similară va avea loc în noiembrie, la iniţiativa grupului Cu Verdele-n SUS.

Grupul de inițiativă „Cu Verdele-n SUS” își propune să aducă în vizor situația pădurilor și necesitatea ca acestea să fie protejate, prin astfel de activități în mijlocul comunității sibiene: acțiuni de împădurire, campanii de promovare online și offline, seri de film și discuții, campanii de informare. Mai multe detalii gasiți pe www.verdelesus.ro sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/verdelesus

Fundaţia Propark pentru Arii Protejate este principalul furnizor de instruire pentru arii protejate și conservare în România, având în același timp un rol activ în rețelele europene și mondiale care își propun să dezvolte capacitatea profesională a celor ce lucrează în arii protejate și conservare, implicit prin proiecte, consultanță și mentoring.

Fundația Propark a fost înființată în 2008 pentru a găsi soluții la problemele legate de sistemul de arii protejate din România și pentru a răspunde acestor provocări. Printre activităţile principale ale Propark regăsim 98 de cursuri şi seminarii pentru administratorii de arii protejate în ultimii 6 ani, programe de pregătire, formare de formatori şi consultanţă pentru domeniul ariilor protejate, introducerea în codul COR a ocupaţiei de specialist în arii protejate, cât şi întâlniri publice pentru cunoaşterea şi protejarea naturii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.