Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Dezbateri aprinse pe tema exploatării gazelor de şist în a doua zi de AFF 2013

0

În a doua zi de Astra Film Festival (marţi, 15 octombrie 2013) s-a dat startul proiecţiilor de film din cele cinci secţiuni competiţionale. 30 de filme au fost proiectate timp de 12 ore în 4 săli de cinema. De dimineaţă, Astra Film Junior a bucurat peste 2.000 de copii cu documentare care surprind într-un mod inedit însemnătatea cuvântului joc în diferite colţuri ale lumii. Pentru mulţi dintre copiii prezenţi, emoţia a fost cu atât mai mare cu cât participarea la acest program a fost prima întâlnire cu o sală adevărată de cinema.

Q&A - Lech Kowalski1Cele mai multe filme au fost proiectate în prezenţa regizorului, Dmytro Sukholytkyy – Sobchuk (Sărbătoarea Malanka la Krasna), Maria Cătălina – Andrieş (Combinatul, proiectat în premieră absolută), John Haptas (Tokyo Waka), Bianca Rotaru (RIO 2016), Ana Maria Vîjdea (Clubul de bridge) sau Lech Kowalski (Blestemul gazelor de şist).

Sesiunile de Q&A sunt o tradiţie la Astra Film Festival, de fapt a fost primul festival românesc care a iniţiat discuţii informale la final de proiecţie între regizor şi publicul din sală. Ca un record al zilei de ieri, dezbaterea iscată pe tema controversată a exploatării gazelor de şist în Polonia şi SUA prin tehnici cu efecte devastatoare asupra mediului s-a prelungit dincolo de miezul nopţii. Timp de 3 ore, regizorul Lech Kowalski a răspuns la întrebările publicului incitat şi interesat de problema cu care se confruntă nu doar Polonia, ci şi alte state din Europa şi America.

Discuţiile s-au purtat în jurul conflictului dintre marile corporaţii şi comunităţile locale, pe de o parte compania americană Chevron, pe de altă parte fermierii polonezi: cine iese învingător din această dispută? „Ceea ce mă interesează pe mine este să fiu povestitor, nu activist, deoarece consider că majoritatea producţiilor cinematografice nu pot schimba lumea. Cu toate acestea, unele filme pot avea un impact, dar ideea principală este să creezi un spaţiu de dialog.”, a declarat regizorul Lech Kowalski.

Astăzi, miercuri 16 octombrie 2013, maratonul filmelor continuă cu Evrei la vânzare (în prezenţa regizorului Radu Gabrea), Anatomia plecării (urmat de o sesiune Q&A cu regizorul Şerban Olivier), Un film fain (în prezenţa regizorului Andrei Dăscălescu), Nebunia Facebook (în premieră în România), Casa Radio, Speranţe la vânzare (în premieră absolută) sau Gangsterul iubirii. De la ora 21, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor va concerta trupa Peste Pădure, o trupă de folclor vechi din Sibiu înfiinţată în urmă cu 2 ani din dragostea pentru plaiurile româneşti şi tradiţia autentică.

 

Astra Film Festival 2013, Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Sibiu este organizat de Astra Film – CNM ASTRA şi Fundaţia Astra Film.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerul Culturii.

Parteneri: Institutul Cultural Român, Consulatul General German Sibiu, Fundaţia pentru parteneriat, Teatrul Naţional Radu Stanca, Formula AS, Lobby Art

Acţiune cofinanţată de Consiliul local Sibiu prin Primăria Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

Coproducător: TVR2

Parteneri media: HBO, TV5 Monde, Discovery Channel, TVR Cluj, TVR Internaţional, Digi 24, Digi Film, Radio România Cultural, RFI România, Radio Cluj, Radio Tg. Mureş, Antena 1 Sibiu, Magic FM, HotNews.ro, România Liberă, Academia Caţavencu, EVZ, Port.ro, Dilema Veche, The One, Caţavencii, Art Act Magazine, LiterNet.ro, CinemaRX.ro, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Zile şi Nopţi, FilmReporter.ro, GingerGroup.ro, CineFan.ro, BeWhere!, Lapunkt.ro, TOTB.ro

Sponsori: HBO, Takata (sponsor principal), Marquardt, Flaro, Sinecon, Generali, Empire Video Production, Ibis, TESS, Cine Labs, Stage Expert

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.