Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: “Dansul zmeilor”: un spectacol inedit în premieră la Festivalul Internațional de Teatru 2013

0

 

Trupele Crispus și Cobzality îmbină tradiționalul și modernul

Vineri, 14 iunie, de la ora 22,00, în cadrul FITS, trupa Crispus, alături de Cobzality, va prezenta în Piaţa Mare din Sibiu, spectacolul „Dansul zmeilor”, un spectacol în care focul și muzica creează o lume fantastică, ruptă de tutela timpului.

cobzality_Astfel, Crispus și Cobzality se alătură celor 2500 de invitați din peste 50 de țări care participă la ediția aniversară FITS din acest an, reprezentând România cu un spectacol în premieră, special conceput pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival de teatru din România și cel de al 3-lea din lume.

Pornind de la basmele româneşti, trupele Crispus şi Cobzality construiesc un univers în care fiinţele fantastice coexistă. Zmeii, balaurii, Feţii Frumoşi împreună cu Ilene Cosânzene se întâlnesc într-un dans iniţiatic, care rupe bariera dintre cele două lumi: cea a basmului şi cea a realităţii de zi cu zi. Este dansul focului în care fiecare îşi arată puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii străvechi, preluate din tradiţia ancestrală românească, reinterpretate într-o manieră modernă. Trupele Crispus şi Cobzality creează împreună acest spectacol de dans cu foc şi muzică live. Ambele sunt inspirate de ritualurile româneşti străvechi, pe care le dezvoltă în forme artistice moderne.

crispus1Cu o exeperienţă de peste 10 ani în spectacole de stradă, trupa Crispus a impresionat încă de la primele apariţii. Aşa cum a declarat şi Constantin Chiriac, directorul FITS, Crispus poate reprezenta cu succes România la orice festival din lume la secțiunea „teatru de stradă”. Cea mai titrată trupă de show cu foc autohtonă are în portofoliu sute de spectacole, care au adunat sute de mii de oameni, în țară și străinătate. Pentru Crispus jocul cu focul este o provocare continuă, astfel încât spectacolele lor sunt îmbogățite permanent cu elemente acrobatice și artistice.

Noul concept de spectacol pe care îl prezintă de această dată încearcă să spună o poveste ancestrală, prin îmbinarea flăcărilor cu dansul și cu muzica live. Pentru aceasta, cei de la Crispus au apelat la o trupă muzicală cu personalitate distinctă, ce se face tot mai remarcată în peisajul autohton, chiar dacă are doar câteva luni de la înființare. Cobzality preia elemente din muzica tradițională românească, pe care le transpune în sonorități moderne. Rezultatul este o muzică puternică, impresionantă, atemporală…

Străvechiul ritual al focului, sacru și profan totodată, reînvie sub ochii publicului de la Sibiu. Mânuitorii lui par ființe supranaturale, zmei, balauri, Feți Frumoși, Ilene Cosânzene – ființe care pot stăpâni năvalnicul foc.

Crispus și Cobzality reînvie tradiția românească într-un spectacol modern și inedit, pe 14 iunie, în Piața Mare, la FITS 2013. Efectele special vor fi asigurate de echipa PyroEvents.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.