Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sibiu: Concurs de Benzi Desenate 2017

0

In cadrul celui de-al cincea Festival International de Benzi Desenate din Sibiu, care va avea loc în perioada 19 – 26 aprilie 2017, Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu », Complexul National Muzeal ASTRA si Asociația « Solidarité 35 Roumanie » organizeaza un concurs de benzi desenate (BD) cu tema « A fost odata ca nicio data… in Sibiu » cu sprinjinul Wacom prin MGT Educational, Editura HAC!BD şi Revista Comics.

Candidaţii vor trebui să realizeze o planşă de BD în format A3, scenariul fiind adaptarea unui basm din literatura română sau universală precum şi o creatie originală. Povestea se va desfăşura în oraşul Sibiu. Textul poate fi redactat în limba franceză sau în limba română.

Afis concurs BD SIBIU 2017

Concursul se adreseaza tinerilor cu vârste între 11 si 18 ani.

Concursul are 4 categorii:

–              Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele V-VIII

–              Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele V- VIII

–              Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele IX – XII

–              Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele IX – XII

Fiecare laureat va caştiga premii deosebite:o tableta grafica Wacom Intuos, week-end-uri la munte. Caştigatorii vor fi publicat în Revista Comics

Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice si culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidenta a orasului Sibiu prin grafism si banda desenata.

Depunerea planşelor se va face pâna în data de 10 mai 2017 la sediul Asociației de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS). Pe plic se va mentiona « Pentru concursul de Benzi Desenate » si va fi depus la urmatoarea adresa:

Casa Ille et Vilaine,

Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.

Ele pot fi depuse fie direct la Casa Ille et Vilaine, fie trimise prin posta.

Asteptam un public cat mai numeros.

Dans le cadre de la cinquième édition du Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu, qui aura lieu du 19 au 26 mai 2016, l’Association d’amitié « Ille et Vilaine Sibiu », le Complexe National Muséal ASTRA et l’association « Solidarité 35 Roumanie organisent un concours de bande dessinée ayant pour thème ; « Il était une fois… a Sibiu » avec le soutien de Wacom par MGT Educational, HAC!BD et Revista Comics.

Les candidats devront réaliser une planche de BD au format A3 en adaptant un conte issu de la littérature roumaine ou universelle ou bien avec une création originale. L’histoire devra avoir lieu a Sibiu. Le texte pourra être rédigé en français ou en roumain.

Le concours s’adresse aux jeunes entre 11 et 18 ans et est divise en 4 catégories:

  • BD en roumain réalisée par un élève de classe V-VIII
  • BD en français réalisée par un élève de classe V-VIII
  • BD en roumain réalisée par un élève de classe IX-XII
  • BD en français réalisée par un élève de classe IX-XII

Le concours a pour objectif la promotion de la langue française comme vecteur de communication, la valorisation de la diversité linguistique et culturelle, la valorisation des jeunes talents intéressés par la BD, la mise en évidence de la ville de Sibiu par le graphisme et la BD.

Le dépôt des planches se fera jusqu’au 10 mai 2017 au siège de l’Association d’amitié Ille et Vilaine Sibiu. Sur l’enveloppe, il sera mentionné « Pentru concursul de Benzi Desenate » et sera déposé à l’adresse:

Casa Ille et Vilaine,

Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.

Les planches pourront être déposées a la Maison Ille et Vilaine ou envoyées par la Poste.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.