Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Ciclaton ia startul pe 2 septembrie

0

Cea de-a doua ediţie Ciclaton ia startul pe 2 septembrie din Sibiu. Evenimentul organizat de Fundatia Adept Transilvania va avea loc în perioada 2-6 septembrie. Timp de 5 zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de 660 de kilometri şi vor trece prin 11 oraşe, pentru a susţine una dintre cele 5 cauze educaţionale înscrise: „Dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, “GROW”, parte a programului Şcoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi şi “Zburd” al Asociatiei ROI. Evenimentul este susţinut de Orange Romania şi HTC, ca parteneri strategici.

cover-cauze-general

Pentru fiecare dintre cele 5 cauze pedalează atât ciclişti de anduranţă (selectaţi pentru a parcurge traseul integral), cât și temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care să pedaleze). La cea de-a doua ediţie Ciclaton s-au alăturat 30 de ciclişti de anduranţă, un număr dublu faţă de cel de la ediţia din 2014. Cicliştii temerari care vor participa au alocate până la 30 de locuri disponibile, pentru fiecare segment.

Ciclaton va aduce împreună oameni pasionați de mersul pe bicicletă și susținători, în jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea că educația îmbogățește. Cauzele evenimentului pot fi susținute de către publicul larg prin contribuții raportate la numărul bătăilor inimii ciclatoniștilor de anduranță, prin donații fixe către ciclatoniștii temerari, cât şi prin donaţii directe către cauze. Înscrieri și mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.ciclaton.ro.

Logo Ciclaton

Circuitul complet al Ciclaton 2015 va începe și se va încheia în Sibiu și va trece prin 11 orașe, printre care Mediaş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Deva şi Alba Iulia. Festivitatea de final va avea loc în Parcul Sub Arini din Sibiu.

Cicliştii care vor strange cele mai multe fonduri pentru cauzele pe care şi le-au ales vor fi premiaţi cu câte un telefon din partea HTC, sponsor strategic. Cel mai bun fundraiser va primi un HTC One M9, iar al doilea cel mai bun fundraiser – un HTC Desire 820.

Sponsori și susținători Ciclaton 2015: Orange, HTC, Active Life Therapy, 441 Design Studio, Urgent Cargus, Eximtur Business, HelpNet, High5, Himalaya, foto4ever.ro, Ambulanta de Biciclete, FabLab.
Parteneri media: Freerider.ro, Radio România Târgu Mureş, Bike FM, Biciclistul.ro, Zmeu Bucuresti, DespreSpa.ro, Outhentic, Designist.
Ciclaton 2014_2

Despre Ciclaton
Ciclaton este primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România dedicat exclusiv susţinerii educaţiei. Fondat în 2014, proiectul susţine inițiative de educaţie non-formală şi implicarea voluntară în această direcție. Valorile Ciclaton vizează educaţia centrată pe individualitatea fiecarui copil, rolul fundamental jucat de educaţie în viaţa şi evoluţia comunităţii, voluntariatul ca formă de implicare, promovarea unui stil de viata sănătos, prin sport, şi ideea ca fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea mai departe celorlalţi lucruri bune.

Despre Fundația ADEPT
Fundaţia ADEPT Transilvania derulează proiecte de conservare a biodiversităţii şi dezvoltare rurală în Transilvania, prin informarea localnicilor şi identificarea modalităţilor de obţinere a veniturilor suplimentare pentru micile comunităţi care gospodăresc peisajele din zona Târnava Mare, acţiuni menite să le asigure instrumentele necesare unui trai prosper, păstrînd practicile agricole tradiţionale care au creat aceste peisaje.
Fie că este vorba de activităţi educative despre natură, de încurajarea spiritului antreprenorial sau de întărirea capacităţii organizaţionale, la informarea ori facilitarea accesării de fonduri prin PAC, dar chiar şi implicarea în activităţi concrete de conservare sau definirea politicilor la nivel local, regional şi naţional, Fundaţia ADEPT Transilvania reprezintă pentru comunitatea locală şi nu numai, un partener de nădejde.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.fundatia-adept.org.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.