,,Și ochii tăi sunt frumoși!” Program medical de corectare a strabismului

0

Orice copil care are strabism și se simte scanat de privirea insistentă a unui simplu trecator își spune rușinat în sinea sa ,,Doamne, de ce nu pot avea și eu ochii,,normali” ca ceilalți copii?”

,,Mă bucur că echipa noastră împreună cu prietenii extraordinari, care au ales de-a lungul timpului să ne sprijine, a putut să le ofere o nouă șansă copiilor care au beneficiat de acest program. Și vrem să continuăm să ajutăm, astfel încât fiecare copil din Romania diagnosticat cu strabism, care provine dintr-o familie defavorizată social, dintr-un centru de zi sau un apartament social de tip familial să radieze de fericire, siguranță și încredere în forțele proprii.”- Ștefănuț Cristina, Vicepreședinte Asociația Noi Orizonturi- Familia.

De la debutul programului în 2010 până în prezent, peste 570 de copii diagnosticați cu această afecțiune oftalmologică au beneficiat gratuit de tratamente corespunzătoare, ochelari de corecție sau/și intervenții chirurgicale.

S-au încheiat colaborări cu Direcțiile Generale de Protecția Copilului și Asistență Socială din 26 de județe din țară. Copiii care provin din București și din județele limitrofe sunt diagnosticați și tratați la Clinica Oftalmix de dr. Luminița Teodorescu și dr. Irina Velcea, iar operațiile se realizează la Spitalul de Pediatrie Medlife.

Pentru copiii din Cluj Napoca și zonele din vecinătatea județului Cluj, colaborăm cu echipa de la Clinica Pro Visual condusă de dr. Gabriela Bîrlea.

Impactul programului din punct de vedere social este copleșitor în viețile copiilor și tinerilor care beneficiază de el. Mărturiile de mai jos vorbesc de la sine:

,,Am venit la doamna dr. Irina Velcea, cu un băiețel timid, complexat de ,,defectul” lui, retras, iar acum este un adolescent sigur pe el, dezinvolt și cu o sumedenie de prieteni” (mama lui Leonard)

,,Persoanelor cu ochii afectați de strabism le vine să se transforme în cârtițe, ca să nu mai vină în contact cu oamenii care spun lucruri răutăcioase despre ei. În aceste circumstanțe ei doar speră să existe o operație salvatoare.

Această schimbare pozitivă a devenit o realitate datorită intervenției chirurgicale mult visate. Acum când sunt fotografiată mă uit cu cel mai mare drag înspre obiectivul camerei, nu mai sunt nevoită să întorc capul în diferite poziții doar pentru a face privirea să pară dreaptă.”(Nicoleta)

Acești copii și tineri pot fi sprijiniți să-și vadă visul devenind realitate prin:

-donații în contul Asociației Noi Orizonturi-Familia: RO 42 BACX 0000 0007 3335 7003

-completarea formularului 230 prin care pot fi redirecționați 2% din impozitul pe venit către asociația noastră. https://www.noiorizonturifamilia.ro/ro/cum-poti-ajuta

-prin achiziționarea calendarului ,,România-Imagini și Gânduri” (disponibil în limbile română și engleză), creat pentru a susține financiar acest program medical.

Mai multe informații despre proiectele asociației noastre pe: www.noiorizonturifamilia.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.