Și-au lansat dorintele spre cer

0
150 de susținători ai Habitat for Humanity Cluj și-au lansat dorintele spre cer!

În data de 26 mai 2012, asociația Habitat for Humanity Cluj a organizat evenimentul aniversar ”Lansează-ți dorințele spre cer!”. Evenimentul a constat în lansarea a 76 lampioane zburătoare la ”Crucea de pe Cetățuie”, între orele 20:30 și 21:00, pentru a celebra 13 ani de activitate în comunitatea clujeană. Numărul ales a fost unul simbolic: fiecare lampion a reprezentat una din cele 76 de locuințe construite de Habitat for Humanity Cluj în cei 13 ani de activitate.  

Lampioanele zburătoare sunt un simbol al speranței, iar lansarea lor este însoțită de punerea unei dorințe. Este totodată o tehnică de eliberare a grijilor și a problemelor. Clujenii au putut lipi pe lampionul pe care l-au lansat mesaje legate de prietenie, iubire, întelegere și sprijin reciproc,  precum: ”dorințe îndeplinite”, ”familii fericite”, ”căldură în case”, ”iubire în familie”, ”prietenie”, ”comunități fericite”, ”o nouă șansă”, etc. În acest context, dorința comună lansată de Habitat for Humanity Cluj a fost ca toată lumea din comunitatea clujeană, și nu numai, să aibă o locuință decentă.

Astfel, aproximativ 150 de persoane au celebrat alături de Habitat Cluj cei 13 ani de activitate, ajutând la răspândirea dorinței ca toți oamenii să aibă o locuință decentă, alături de voluntarii, echipa și familiile beneficiare Habitat for Humanity Cluj.

 

În cei 13 ani de activitate, Habitat for Humanity Cluj a ajutat 436 de familii, respectiv 984 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 76 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.300 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat for Humanity Cluj.

***

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează