Sharing a different past. Building a common future.

2

Fundația Culturală Negru-Vodă, Făgăraș, în parteneriat cu AEGEE – Riga și Check-In Cooperação e Desenvolvimento Association – Lisabona, anunță lansarea proiectului „Sharing a different past.

Building a common future”, proiect finanțat de către Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acțiune” (Acțiunea 1.1 Schimb de Tineri).

Durata proiectului: 9 septembrie – 30 octombrie

Durata activității de schimb: 9 septembrie – 22 septembrie

Locațiile desfășurării proiectului: 1.Rusciori (localitate aflată la10 kmde Sibiu, Capitala Europeană a anului 2007) 2.Sâmbata de Sus (localitate aflata la30 kmde cetatea Făgărașului)

Numărul tinerilor participanți: 23

Obiectivele proiectului urmăresc constituirea unei conștiințe sociale în rândul tinerilor în ceea ce priveste încălcarea drepturilor omului în istoria recentă.

Participanții, pe parcursul celor două saptamâni, vor explora istoria locală și vor avea ocazia să viziteze monumente istorice ale Țării Făgărașului. Se vor face excursiila Cârța, Cârțișoara, Lacul Bâlea și cetatea Rupea. Valea Sâmbetei este, de asemenea, un obiectiv important, unde tinerii participanți vor învăța despre rezistența anticomunistă din munții Făgărașului.

Activitatea principală de diseminare va consta într-o manifestare publică în cadrul Cetătii Făgăraș, și va fi constituită dintr-o expoziție fotografică de mare anvergură, și o proiecție a unui film documentar realizat de participanții la activitatea de schimb de tineri.

În acelasi cadru non-formal vor fi prezentate două filme documentare furnizate de „Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului în România”. Activităţile de diseminare vor consta în trei expoziții, în Rusciori, Făgăraș și București.

Mai multe informatii pe Facebook aici sau pe blogul proiectului, yianegruvodaromania2012.wordpress.com

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

  1. Pingback: Day 94 | Dissemination part 3 « Sharing a different past. Building a common future.

Comentează