Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sharing a different past. Building a common future.

2

Fundația Culturală Negru-Vodă, Făgăraș, în parteneriat cu AEGEE – Riga și Check-In Cooperação e Desenvolvimento Association – Lisabona, anunță lansarea proiectului „Sharing a different past.

Building a common future”, proiect finanțat de către Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acțiune” (Acțiunea 1.1 Schimb de Tineri).

Durata proiectului: 9 septembrie – 30 octombrie

Durata activității de schimb: 9 septembrie – 22 septembrie

Locațiile desfășurării proiectului: 1.Rusciori (localitate aflată la10 kmde Sibiu, Capitala Europeană a anului 2007) 2.Sâmbata de Sus (localitate aflata la30 kmde cetatea Făgărașului)

Numărul tinerilor participanți: 23

Obiectivele proiectului urmăresc constituirea unei conștiințe sociale în rândul tinerilor în ceea ce priveste încălcarea drepturilor omului în istoria recentă.

Participanții, pe parcursul celor două saptamâni, vor explora istoria locală și vor avea ocazia să viziteze monumente istorice ale Țării Făgărașului. Se vor face excursiila Cârța, Cârțișoara, Lacul Bâlea și cetatea Rupea. Valea Sâmbetei este, de asemenea, un obiectiv important, unde tinerii participanți vor învăța despre rezistența anticomunistă din munții Făgărașului.

Activitatea principală de diseminare va consta într-o manifestare publică în cadrul Cetătii Făgăraș, și va fi constituită dintr-o expoziție fotografică de mare anvergură, și o proiecție a unui film documentar realizat de participanții la activitatea de schimb de tineri.

În acelasi cadru non-formal vor fi prezentate două filme documentare furnizate de „Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului în România”. Activităţile de diseminare vor consta în trei expoziții, în Rusciori, Făgăraș și București.

Mai multe informatii pe Facebook aici sau pe blogul proiectului, yianegruvodaromania2012.wordpress.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. Pingback: Day 94 | Dissemination part 3 « Sharing a different past. Building a common future.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.